“Avrupa Güvenliğinin Geleceği” Webinarı Düzenlendi

08.02.2022

Sakarya Üniversitesi AB Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi bünyesinde, Hırvatistan Zagreb Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Robert Mikac’ın konuk olduğu bir webinar gerçekleştirildi.

AB Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Turan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Avrupa Güvenliğinin Geleceği” başlıklı webinarda, Prof. Dr. Robert Mikac konuyla ilgili İngilizce bir sunum yaptıktan sonra gerçekleşen soru cevap bölümünde katılımcıların kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

Toplantı boyunca Prof. Mikac; göçmen krizi, NATO-Rusya ilişkileri ve Covid-19 bağlamında ortaya çıkan sorunlar gibi güncel konularda görüşlerini paylaştı.

Zagreb Üniversitesinde güvenlik alanında çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Robert Mikac, aynı zamanda NATO’nun Afganistan misyonunda ülkesi Hırvatistan adına görev yapmış ve Hırvatistan Savunma Bakanlığında çeşitli görevlerde bulunmuştur.