Avrupa Gönüllü Hizmetine Katılan Öğrencilerimiz Avrupa Yolcusu

Avrupa Gönüllü Hizmetine Katılan Öğrencilerimiz Avrupa Yolcusu
09.07.2012
777
A+
A-

Avrupa Gönüllü Hizmeti programı kapsamında “gönderen” ve “koordinatör” kuruluş olarak akredite edilmiş olan SAÜ Avrupa Birliği Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi, gönüllü öğrencileri Avrupa’ya gönderiyor.

Türk Ulusal Ajansı tarafından, Avrupa Gönüllü Hizmeti programı kapsamında “gönderen” ve “koordinatör” kuruluş olarak akredite edilmiş olan SAÜ Avrupa Birliği Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi’nin Mayıs başvuru dönemi için hazırladığı ve koordinatör kuruluş olarak hibe desteği için başvuru yaptığı proje, Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

Projeye sağlanacak hibe desteği 7.850 Avro olarak belirlendi. Proje kapsamında Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören 1 öğrenci Finlandiya’ya, 3 öğrenci de Letonya’ya gönüllü olarak gidecekler.

Diğer taraftan SAÜ AB Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi’nin sadece “gönderen” kuruluş görevini üstlendiği farklı projelere katılan Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören 3 öğrenci ise Almanya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti’ne gönüllü olarak gidecekler.

Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Avrupa Gönüllü Hizmeti programına katılan gençlerin, barınma ve yol masrafları karşılanırken; gönüllüler program bütçesinden ayrıca aylık cep harçlığı alabilmektedirler. Bunun yanında programa katılan gönüllü gençlerin sağlık sigortaları masrafları da yine Avrupa Komisyonu program bütçesinden karşılanacaktır. Avrupa Gönüllü Hizmeti, öğrencilerin Erasmus dışında bir ikinci seçenek olarak çeşitli Avrupa Birliği ülkelerine gidip dil, bilgi ve görgülerini arttırmaları için yeni fırsat sağlamaktadır.

09/07/2012 – YC

 
777 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.