Avrupa Gönüllü Hizmeti

Avrupa Gönüllü Hizmeti
23.01.2012
2.329
A+
A-

Avrupa ülkelerindeki sosyal projelerde gönüllü olarak çalışma imkanı sağlayan Avrupa Gönüllü Hizmeti başvuruları başlıyor.

Avrupa ülkelerindeki sosyal projelerde gönüllü olarak çalışma imkanı sağlayan Avrupa Gönüllü Hizmeti başvuruları ile ilgili Sakarya Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Dökümantasyon Merkezi’nin duyurusu:

Üniversitemiz Avrupa Birliği Araştırma ve Dökümantasyon Merkezi Ulusal Ajans tarafından “Avrupa Gönüllü Hizmeti” programı çerçevesinde “Koordinatör” ve “Gönderen” kuruluş olarak akredite edilmiştir.

Avrupa Gönüllü Hizmeti programı, 18-30 yaş arasındaki gençlere (yabancı dil bilgisi ve üniversite eğitimi şartı aramaksızın) 27 Avrupa Birliği ülkesinden birinde bulunan sivil toplum kuruluşlarında ya da yerel topluluk için sosyal projelerde 2-12 ay arasında gönüllü olarak çalışma imkanı veren bir programdır. Bu programa katılanlar gönüllü oldukları için çalışmaları karşılığında maaş benzeri bir ücret alamazlar. Ancak gönüllülerin yiyecek, barınma, dil eğitimi, yerel ulaşım, sigorta, bireysel bakım gibi ihtiyaçları karşılanacaktır. Ayrıca gönüllüler çalışmaları karşılığında cep harçlığı da alabileceklerdir.

Avrupa Gönüllü Hizmeti ücretsiz bir programdır. Başvuran gençlerden başvuru için hiçbir ücret alınmaz. Avrupa Gönüllü Hizmetine giden bütün gençler Avrupa Komisyonu tarafından sigortalanır. Bu çok kapsamlı bir sigortadır. Herhangi bir rahatsızlığınız esnasında masraflarınız bu sigorta tarafından karşılanır. Programa katılan gençlere vize alımını kolaylaştırıcı resmi bir yazı verilmektedir.

Avrupa Gönüllü Hizmeti, farklı kültürleri ve dilleri öğrenme fırsatını sunan bir programdır. Programa katılan gençler gönüllü hizmeti sonrasında yaygın eğitim sürecini belgeleyen YOUTHPASS sertifikası alırlar.

Programa başvurmak isteyen öğrencilerimiz SAÜ Avrupa Birliği Araştırma ve Dökümantasyon Merkezi’ne başvurabilirler.

Avrupa Gönüllü Hizmeti programı hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen öğrencilerimiz aşağıda belirtilen internet sitelerini ziyaret edebilirler.

www.genclik.gov.tr

http://ec.europa.eu/youth/youth-in-action-programme/european-voluntary-service_en.htm

 

23/012/2012 //

SAÜ Avrupa Birliği Araştırma ve Dökümantasyon Merkezi

 


2.329 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.