Avrupa Birliği’nin Krizi ve Kritiği Konferansı

Avrupa Birliği’nin Krizi ve Kritiği Konferansı
24.04.2012
732
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen Kriz ve Kritik Konferansları’nın ikincisi 25-26 Nisan tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Kriz ve Kritik” konferansında “Avrupa Birliği’nin Kriz ve Kritiği” konusu ele alınacak. Konferans, 25 – 26 Nisan 2012 tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Kriz ve Kritik Konferansları serisinin ikincisi olan Avrupa Birliği’nin Krizi ve Kritiği Konferansı’nda ise; “Türkiye-AB İlişkileri, AB ve Çokkültürlülük, AB ve Ekonomik-Finansal Kriz, AB ve Uluslararası İlişkiler, AB ve İktidar, AB ve Ekonomik Entegrasyon” konuları yer alacak.

Konferansta AB’nin söz konusu kriz alanlarını tespit eden, bu krizlerin derinlemesine analizini sunan ve özellikle krizden çıkış yollarına işaret eden orijinal bildirilerin sunulacak. Sunulan bildirilerden bir kısmı daha sonra Journal of Crisis and Critique (Kriz ve Kritik Dergisi)’in ilk sayısında yayınlanacak.

Konferansın açılış konuşmalarını T.C. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı’nda görevli Büyükelçi M. Haluk Ilıcak, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Kriz Kritik Konferansları Düzenleme Kurulu adına Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Yrd. Doç. Tuncay Kardaş tarafından gerçekleştirilecek. Danimarka Aarhus Üniversitesi’nden Prof. Dr. Knud Erik Jørgensen’in konuşması ile devam edecek konferansın diğer konuşmacıları arasında, İngiltere Lancaster Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aristotle Kallis, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ve gazeteci yazar Herküs Millas bulunmaktadır.

 

24/04/2012 – YC


732 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.