ATAMA: Tıp Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ramazan Akdemir Atandı

ATAMA: Tıp Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ramazan Akdemir Atandı
31.07.2017
6.729
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığını vekaleten yürüten  Prof. Dr. Ramazan Akdemir asaleten yeniden atandı.

Prof. Dr. Ramazan Akdemir kimdir ?

25 Kasım 1970’de Muğla, Köyceğiz’de doğdu. Ege Üniversitesi, Tıp Fakültesi’den 1995 yılında mezun oldu. 2001 yılında Koşuyolu Kalp-Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanlığını aldı. Aynı yıl Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Düzce Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda Yard. Doç. Dr. kadrosuna atandı.

2005 yılında Kardiyoloji Doçenti oldu. 2005 yılı

nda Sağlık Bakanlığı, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’ Klinik şefliğine atandı. 2005-2011 yılları arasında aynı hastanede çalıştı.

2001 yılından bu yana esas olarak girişimsel kardiyoloji, Doğumsal Kalp Hastalıkları, Periferik Damar Hastalıkları ve Karotis Arter Darlıkları tedavileriyle  ilgilenmektedir.

2009 yılında Trabzon Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kurucu baştabibi olarak atandı. Bu hastanenin, 8 ay için tam donanımlı, tüm personeliyle ve tüm birimleriyle çalışır bir hastane haline gelmesinde görev aldı.  Doğu karadeniz bölgesinde ilk kez ASD kapama, VSD kapama, PDA kapama, mitral balon ve biventrikül pil uygulamalarını yaptı. Kurucu baştabiplik görevini tamamlayarak Ankara Dışkapı Yıldırm Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki klinik şefliği görevine geri döndü. Verdiği başarılı hizmetlerden dolayı Sağlık Bakanı ve Trabzon Valisi tarafından takdirnameyle ödüllendirildi.

Medline, sci, sci-expended ve benzeri atıflarda taranan dergilerde basılmış 195 yurtdışı yayını, bu yayınlara yapılmış 2500 ü geçen atıf vardır.

Uluslarası çok merkezli randomize kontrollü INVEST çalışmasına katıldı.

Türk Kardiyoloji Derneği tarafından, 2006 yılında,  Ekokardiyografi alanında yayımlanmış en iyi bilimsel  araştırmalara  verilen “TKD Siemens Yayın Ödülü” verildi. 25 Kasım 2010 tarihinde Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji ABD da profesörlüğe yükseltildi.2012 de Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine atandı. Aynı göreve 2015 yılında tekrar atandı.

Ekim 2015 de Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne YÖK tarafından Mütevelli Heyet Üyeliğine YÖK temsilcisi Profesör üye olarak atandı.

Halen, SAÜ Tıp Fakültesi dekanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği görevlerini sürdürürken; mesleki olarak da “Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel Kardiyoloji Birliği” Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.
6.729 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.