ATAMA: Teknoloji Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık Atandı

31.07.2017

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi dekanlığını vakaleten yürüten Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık asaleten yeniden atandı.

Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık kimdir?

1969’da Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde doğan Mehmet Sarıbıyık, 1985 yılında Adana İsmet İnönü İnşaat Teknik Lisesi’nden mezun oldu. 1990 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü’nü bitirdi. 1990-1993 yılları arasında Eskişehir- Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. Lisansüstü eğitimi için YÖK bursu ile Sakarya Üniversitesi adına İngiltere’ye giden Mehmet Sarıbıyık, 1996 yılında Newcastle Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde Yüksek Lisans’ını, 2001 yılında aynı üniversitenin İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Doktora çalışmasını tamamladı. 2001 yılında Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü’ne Öğretim Görevlisi olarak atanan Sarıbıyık, 2003 yılında Yardımcı Doçent, 2007 yılında Doçent oldu. 2011 yılında Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne Doç. Dr. olarak atanan Sarıbıyık, 2013 yılında Profesör oldu.

2004-2011 yılları arasında Teknik Eğitim Fakültesi, 2010-2011 yıllarında Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2011 yılında Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü görevlerine atanan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, 2013 yılında Teknoloji Fakültesi Dekanlığına atandı. Halen Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı ve MEYOK Koordinatörlüğü görevlerine devam etmektedir. Prof. Dr. Sarıbıyık, “Nitelikli işgücü yetiştirmek” amacıyla oluşturulan ve Türkiye’de ilk defa Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarının tüm programlarında uygulanmaya başlanan “3+1 Eğitim Modeli”ne öncülük etti. Teknoloji Fakütesi Dekanlığına atanmasından sonra 7+1 Eğitim Modeli’ni de uygulamaya koyan Prof. Dr. Sarıbıyık, gerek 3+1 gerekse 7+1 Eğitim Modeli çalışmalarıyla “Üniversite – İş Dünyası İşbirliği”ne önemli katkılar sağladı. Akademik olarak çok sayıda ulusal ve uluslararası yayın ve bilimsel projeler gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık evli ve üç çocuk babasıdır.