Yağışlı

ATAMA: İlahiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ahmet Bostancı Atandı

31.07.2017

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanlığını vekaleten yürüten Prof. Dr. Ahmet Bostancı asaleten yeniden atandı.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı kimdir ?

1968 yılında Karabük’te doğdu. İlk ve orta tahsilini burada tamamladı. 1986 yılında girdiği Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1990’da mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 1992 yılında yüksek lisansını, 1999 yılında da doktorasını tamamladı. 1990-97 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen, 1997-2000 yılları arasında da SAÜ. İlahiyat fakültesinde Arapça Okutmanı olarak görev yaptı. 2000 yılında SAÜ İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı ABD öğretim üyeliğine atandı. 2000-2009 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Yardımcı Doçent, 2009-2014 yılları arasında doçent olarak görev yaptı. 2014 yılından beri profesör olarak görevine devam etmekte, ayrıca 2015 yılından bu yana SAÜ Mevlana Kurum Koordinatörü görevini sürdürmektedir. 2015-2016 yıllarında SAÜ İlahiyat Fakültesinde Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır.

2001-2002 öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla bir yıl süreyle Ürdün’de ve değişik tarihlerde Malezya, Fas, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Suriye ve Almanya gibi ülkelerde kısa süreli olarak alanıyla ilgili çalışmalar yapan Prof. Dr. Ahmet Bostancı, evli ve iki çocuk babasıdır.