Asla Unutmamalıyız

Asla Unutmamalıyız
09.12.2016
883
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sosyal İlim Medeniyet ve Araştırma Topluluğu tarafından “Cemaatten Cuntaya 15 Temmuz” adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Gazeteci-Yazar Cem Küçük ve SAÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu konuşmacı olarak katıldı. 15 Temmuz  darbe girişiminin ve FETÖ yapılanmasının konuşulduğu etkinliğe Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Sakarya İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, bu tür faaliyetlerin ve konferansların takip edilmesi gerektiğini belirterek, “Söylenecek daha çok şey var. 15 Temmuz darbe girişimini asla unutmamak lazım. Unutursanız Allah korusun o acıyı bir şekilde hatırlatırlar” dedi.

Kendilerini gizleyen yapılar olabilir

15 Temmuz’un FETÖ’nün son hamlesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sofuoğlu, “Türkiye’deki geleneklerimizi, kültürümüzü, İslam kültürünü ortadan kaldırmak için harekete geçtiler. Kısmen başarılı oldular ama rahata ermemek lazım. Hala aynı şeytanlıklara devam eden, kendilerini gizleyen yapılar var. 15 Temmuz darbe teşebbüsünü biz abartıyormuşuz. Tezgâh olduğunu söyleyenler, en büyük gerekçe olarak darbe saatinin 10 olmasını gösteriyor. Kendimi müsaadenizle milletten yana sayarak, darbelerin gece yarısı olacağını ben de biliyorum. Kaybedeceklerdi, çünkü devletin istihbarat birimleri artık hem tedbirlerini aldı hem de kaybedecekleri anlaşıldığı için son anda saldırdılar” diye konuştu.

Tünelin ucu gözüktü    

Türkiye’nin gelecek yıllarda bu konuda önemli yol kat etmiş olacağını dile getiren Prof. Dr. Sofuoğlu, “Tünelin ucu inşallah gözüktü. Bakın gecenin en karanlık zamanı sabaha en yakın zamanıdır. Allah korusun her şey başımıza gelebilir, ama şartlar öyle gösteriyor ki Türkiye bu virajı alacak. En fazla 20 yıl içerisinde Türkiye’nin ilk üçte olacağını hepimiz göreceğiz” şeklinde konuştu.

Darbeler öngörülmeli

Gazeteci-Yazar Cem Küçük, etkinlikte yaptığı konuşmasında, darbelerin gerçekleştirilmeden önce öngörülmesi ve tedbir alınması gerektiğine işaret etti. Küçük, “Tedbir alınmazsa 15Temmuz’da gördüğümüz gibi Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe yapmaktan başka çaresi yoktu. Bizler bunları darbeden önce dile getirdik. Bir kere bizde yapılan çok büyük bir hata var. Fetullah Gülen’e deli, şizofren iması yapılıyor.  Bunların belli başlıları çok zeki insanlar. Yani bunlar bu planları yapamaz, Fetullah Gülen mi bunları yapıyor şeklinde yaklaşıldığı için biz bu darbeye maruz kaldık” ifadelerini kullandı.

Tedbir alınsaydı darbe yaşanmazdı

17-25 Aralık döneminden sonra tedbir alınmadığını, darbenin bu nedenle yaşandığını söyleyen Küçük, “Sayın Cumhurbaşkanımız da söylemişti, bizzat ben de her yerde dile getirmişimdir. Türkiye’deki güvenlik bürokratları, devlet içerisindeki kamu görevlileri, önde gelen sorumluluk sahibi insanlar, özellikle 17-25 Aralık döneminden sonra tedbir almış olsaydı, 15 Temmuz yaşanmamış olacaktı” dedi.

Rus uçağını da Fetullahçı pilotlar düşürmüştü

Geçtiğimiz yıl düşürülen Rus uçağı olayından Fetullahçı pilotların sorumlu olduğunu zamanında dile getirdiğini söyleyen Cem Küçük, “24 Kasım 2015 tarihinde Rus uçağının düşürülme emrini o zamanın başbakanı Ahmet Davutoğlu ‘ben verdim’ demişti. Hâlbuki o emri Başbakan Davutoğlu vermemişti. O uçağı, Fetullahçı teröristler, yani Fetullahçı pilotlar, Amerika Rusya’ya uluslararası ambargo uyguladığı için Amerika’nın hoşuna gideceğini ve Türkiye’nin de Ruslarla arasının bozulacağını düşünerek düşürmüşlerdi. O pilot daha sonra tutuklandı, suçunu da itiraf ederek abisinden emir aldığını söyledi” şeklinde konuştu.

Soru-cevap bölümünün ardından Vali Hüseyin Avni Coş ve Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, etkinliğin sonunda konuşmacılara hediye takdim etti.

08.12.2016/ ŞB-HB
883 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.