Ardan Zentürk Sakarya Üniversitesi’nde Söyleşiye Katılacak

15.10.2019

Star gazetesi yazarı ve Türk televizyonculuğunun duayen habercilerinden Ardan Zentürk Sakarya Üniversitesinde düzenlenecek olan ‘Medya Söyleşisi’ne konuşmacı olarak katılacak.

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğrenci Topluluğunun düzenleyeceği etkinlikte Zentürk, Türkiye’de ve dünyadaki güncel konuları değerlendirecek.

Söyleşi, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Gültekin Yıldız Salonu’nda 17 Ekim 2019 Perşembe günü saat 14:00’da gerçekleşecek.

Ardan Zentürk kimdir?

Gazeteciliğe 1976 yılında İstanbul Ticaret Odasının resmi yayın organı olan İstanbul Ticaret gazetesinde başladı. 1977 yılında Hürriyet gazetesi yazıişlerine bağlı sayfa düzeltmeni olarak görev yaptı. Sonrasında Tercümen, Güneş, Sabah, Günaydın gazetelerinde editör ve yönetici olarak çalıştı. 199-2000 yılları arasında da Türkiye Gazetesi Genel Koordinatörlüğünü yaptı.

Meslek yaşamı süresince Tercüman, Güneş ve Günaydın gazetelerinde dış haber ağırlıklı yorumculuk, Dünya gazetesi “Politika Terası” köşesi siyasi yorumculuğu, Türkiye gazetesi Avrasya-Strateji sayfası yazarlığını yürüttü. 2005 yılından bu yana Star gazetesinde haftanın dört günü yazıları yayınlanmaktadır.

Türk özel televizyon haberciliğinin kurucu duayenlerinden kabul edilen Zentürk, televizyonculuk kariyerine HBB’nin Ankara Haber Müdürü olarak 1992 yılında başladı. 1993 yılında Star’ın Ankara temsilcisi olurken, 1994’te de Genel yayın Yönetmeni oldu. 1995 yılında Kanal D genel yayın yönetmenliği görevine getirildi. 2002-2003 yılları arasında da Star Haber 24 haber kanalının genel koordinatörlüğünü yürüttü.

Şu anda Star gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ardan Zentürk, aynı zamanda 24 televizyonunda Moderatör Gece programını sunmaktadır.

15-10-2019 / ST