Araştırma Dekanlığımızda Dış Kaynaklı Proje Toplantısı Yapıldı

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin katılımıyla Avrupa Birliği (AB) hibe fonları kapsamında sağlanan dış kaynaklı desteklere ilişkin proje toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversitemizin ‘Araştırma Üniversitesi’ unvanı alma sürecine ilişkin önemli çalışmalar sürdüren Araştırma Dekanlığı (ARDEK), Tıp Fakültesi öğretim üyelerine yönelik AB destekli hibe fonlarına yönelik fırsatları ve teknik destek süreçlerini aktardı.

Özellikle Ufuk Avrupa Programı kapsamında, önemli hibe destekleri sunulan Sütun 2’de sunulan konsorsiyum destekleri ve bu desteklere ilişkin açık ve gelecek dönem çağrıları, akademisyenlerin uzmanlık alanlarına göre hazırlanarak toplantı öncesi araştırmacılarla paylaşıldı.

Başvuru süreçlerine ilişkin TÜBİTAK desteklerinin de paylaşıldığı toplantının son bölümünde, hibe desteklerinin ve başvuru adımlarının yer aldığı Avrupa Komisyonu Kimlik Tanıma Sistemi (ECAS) uygulamalı olarak tanıtıldı.