Akreditasyon Süreci Öğrencilere Anlatıldı

Akreditasyon Süreci Öğrencilere Anlatıldı
08.12.2016
595
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine fakültenin akreditasyon çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevin Altınkaynak, akademisyenler ve hemşirelik bölümü öğrencileri katıldı. Toplantı da Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dilek Aygin, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) ve akreditasyon süreci hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Akreditasyon sürecinin amacından bahseden Doç. Dr. Aygin, “HEPDAK’ın amacı, Türkiye’de hemşirelik eğitiminin kalitesini yükseltmek, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli hemşireler yetiştirilerek güvenli ve etkili bakım sunulması ve toplum sağlığının gelişmesinde katkıda bulunmak. Biz hemşirelik bölümü olarak akreditasyona başvurmamızın amacı ise, eğitim kalitemizi arttırarak sürekli iyileştirmeyi sağlamak, güvenli bakım veren mezunlar yetiştirmek, eğitim standartizasyonu ve öğrenci değişim programlarını arttırmak” dedi.

Doç. Dr. Aygin, “Hemşirelik bölümümüzün çıktıları olarak hemşirelik bakımını kültürel özelliklere, etik ilkelere, kalite yönetimine ve yasalara uygun yöneten, yaşam boyu öğrenme bilinciyle alanındaki güncel bilgileri ve teknolojik gelişmeleri takip eden, birey, aile ve toplum sağlık eğitimi, danışmanlık ve bakım gereksinimlerini bütüncül bir yaklaşımla karşılayan, bir yabancı dil kullanarak bilgileri izler, hasta ve ekip üyeleriyle sağlıklı iletişim kuran hemşireler yetiştirmek” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda Doç. Dr. Aygin, öğrencilerin sorularını cevapladı.

07/12/2016 – MA


595 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.