Akademisyenler İş Başında

Akademisyenler İş Başında
06.06.2012
589
A+
A-

Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, 3+1 projesinde sektörlere danışmanlık yapacak.

Sektörlerin teknik ve stratejik açıdan desteklenmesi amacıyla Sakarya Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksekokulu’nda görevli öğretim elemanları, 3+1 projesi kapsamında alanlarıyla ilgili sektörlere danışmanlık yapacaklar.

İş dünyasının mesleki eğitimde verimlilik talepleri çerçevesinde başlatılan 3 dönem okulda eğitim, 1 dönem de ilgili işletmede eğitim modeliyle akademisyenler de etkin hale getiriliyor. Sakarya Üniversite’sinin Türkiye çapında ses getiren yeni eğitim modelinde işletmeler, kendi alanlarıyla ilgili öğrencileri bir dönem boyunca istihdam edebilmek için başvurularına şimdiden başladılar. Üniversite eğitiminin başlayacağı eylül ayından itibaren bir dönem tam zamanlı eğitim görecek öğrencilere talepler de devam ediyor. Çalışmaların sona yaklaştığını söyleyen Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık “ Bazı sektörlerle ilgili şimdiden kontenjanlarımız dolmaya başladı. Sanayi ve işletmelerimizin aradığı kriterleri bizlere ulaştırmaları halinde, değerlendirmelerin ardından önümüzdeki dönem öğrenci ve akademisyenlerimizi görevlendirebiliriz” dedi.

Akademisyenler Yardımcı Olacak

Sektörlere gönderilen öğrencilerin sigortalarının Üniversite tarafından karşılanacağı 3+1 eğitim modelinde akademisyenler de aktif olarak sektörlerin iş verimi ve stratejileri konularında danışmanlık hizmeti verecek. Sisteme göre, öğrencinin gönderildiği işletmeye, ilgili bölümün öğretim elemanı da belli aralıklarla işletmeye gelerek eğitimi etkinleştirmek ve işletmenin ihtiyaç duyduğu teknikleri paylaşmak amacıyla görevlendirilecek. İşletmeler taleplerini üniversitenin www.meyok.sakarya.edu.tr sitesinden “3+1” linkinden gönderebiliyorlar.

06/06/2012 – Haber Merkezi


589 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.