Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
21.12.2011
795
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik Genel Kurul Toplantısı,  21 Aralık Çarşamba günü Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Akademik personelin katıldığı toplantıda, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Fatih Üstel ve Prof. Dr. Musa Eken soruları yanıtladı.

Üniversitelerin Temeli Öğretim Elemanları

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas açılış konuşmasında, Sakarya Üniversitesi’nin uluslararasılaşma yolunda hızla ilerlediğini belirterek Bologna sürecinde örnek gösterilen üniversite olduklarını belirtti. Elmas, üniversitenin temelinin öğretim elemanları olduğunu belirterek yönetim olarak öğretim elemanlarına sınırsız desteklediklerini ifade etti.

SAÜ’nün paydaşları tarafından artık çok olumlu algılandığını belirten Elmas, “Sakarya Üniversitesi, artık dünyadaki gelişmeleri iyi algılamış ve bu konuda sistemler geliştirmiş ve bu konuda fikir alışverişinde bulunulacak veya dikkate alınacak bir üniversite olarak algılanmakta” dedi.  Elmas, bunun sonucunda SAÜ’ye her hafta farklı üniversitelerin gelip, geliştirdikleri sistemler ve yöntemler hakkında bilgi aldıklarını dile getirdi

Öğrenciler Değişik Alanlarda Niteliklerini Artıracak

Eğitim öğretimle ilgili gelişimlerden ve gelecek hedeflerinden söz eden Elmas, uluslararası gelişmeleri sürekli takip ettiklerini ve tüm gelişmeleri SAÜ’ye kazandırdıklarını ifade etti. Uluslararası kriterlere göre öğrenci yetiştirip, bu öğrencileri uluslararası kabul görmüş niteliklerle mezun edeceklerini dile getiren Elmas, bunu yapmak için de tüm fakülte ve bölümlerin ekip ruhuyla ders programları geliştirmesi gerektiğini belirtti.  Öğrencilerin okudukları bölüm dersleri dışında niteliklerini artıracak; farklı alanlarda aktivitelerde bulunabilecekleri dersleri eğitim programlarına koyacaklarını söyleyen Elmas  ders programlarının indirileceğini ve dönemde 4-5 ders vererek, öğrencilerin bu aktivitelere katılmasını sağlayacak bir zaman planı geliştirileceklerini kaydetti.

Öğretim üyelerinin bilimsel araştırma, ARGE çalışmaları ve bilgi alışverişi için yurtdışına gitmelerini teşvik ettiklerini aktaran Elmas, bu anlamda yurtdışı bilimsel çalışmaları için  ciddi bir finansal kaynak ayırdıklarını söyledi.

Rektör Elmas’ın konuşmasının ardından, Rektör ve Rektör yardımcıları, öğretim üyelerinin önerilerini ve sorunlarını dinleyip,  soruları yanıtladılar.

21/12/2011 – AB

Tüm fotoğraflar için:

 

 
795 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.