Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
22.11.2012
584
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik Genel Kurul Toplantısı, Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıda konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, dünyada uygulanan akreditasyon sistemini üniversiteye uyguladıklarını belirterek Türkiye’de bu konuda öncü üniversite olduklarını ifade etti.

Öğretim üyelerinin daha fazla akademik çalışma yapmalarını sağlamak, derslere daha fazla vakit ayırmalarına imkan tanımak için bölümlere öğrenci asistan atadıklarını söyleyen Elmas, asistanların sayılarını arttıracaklarının müjdesini verdi.

Eğitim-öğretimde performans değerlendirmesini hayata geçireceklerini söyleyen Elmas, başarılı öğretim üyelerini ödüllendireceklerini ve en iyi öğretim üyesi ödülleri vereceklerini belirtti.

Başka üniversitelerde yeni başlanan ‘Eğitim-öğretim güncelleme çalışmaları’ nın Sakarya Üniversitesi’nde 2 yıl önce başladığını vurgulayan Elmas, bu anlamda bunların ne kadar iyi yapılırsa o kadar daha iyi örnek olacağını söyledi.

Yeni eğitim-öğretim hedefleri doğrultusunda bölümlerin belli ihtisas konularına yoğunlaşmaları ve birkaç bilimsel konuya odaklanmalarını sağlayacaklarını belirten Elmas, bu doğrultuda örneğin Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün ‘Ortadoğu Çalışmaları’ üzerine bir ekip kurulduğunu ‘Deprem’ ve başka konularda da bölümlerin yoğunlaşmaya başladığını belirtti.

SABİS’in Tanıtımı Yapıldı

Rektör Elmas’ın ardından kürsüye gelen Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, üniversitedeki eğitim-öğretim faaliyetlerinde bürokratik işlemleri en aza indirecek, internet tabanlı otomasyon sistemi olan SABİS (Sakarya Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi)’i anlattı.

Yeni nesil öğrencilerin internet teknolojileriyle büyüdüğünü ifade eden Kocabıçak, öğretim üyeleri olarak ve üniversite olarak kendilerinin de buna gelişmelere yabancı kalmamaları gerektiğini ve yeni sistemi bu doğrultuda tasarladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Fatih Üstel ve Prof. Dr. Musa Eken, öğretim üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

22/11/2012 – AB
584 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.