Akademik Genel Kurul Toplantısı

Akademik Genel Kurul Toplantısı
30.03.2023
1.908
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde görev yapan doçentlere yönelik olarak düzenlenen Akademik Genel Kurul Toplantısı, Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al başkanlığında düzenlenen Akademik Genel Kurul Toplantısı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Özer Köseoğlu ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Araştırma üniversitesi modeli

Sakarya Üniversitesi olarak temel hedeflerinin araştırma üniversitesi olduğunu ve bu hedefler doğrultusunda Araştırma Dekanlığı, Uluslararası Ofis gibi çeşitli birimlerin kurulduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Hamza Al, “Sakarya Üniversitesi olarak Araştırma Üniversitesi vizyonunu benimsedik ve bu doğrultuda çeşitli çalışmalarda bulunmaya devam ediyoruz. Bu  vizyon doğrultusunda bir bütün olarak hareket etmemiz gerekiyor. Bu yüksek motivasyon devam ettiği sürece başaramayacağımız, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yok. Çünkü biz Sakarya Üniversitesi olarak çok büyük ve çok güçlü bir aileyiz” diye konuştu.

Öğrencileri teşvik edin

Sakarya Üniversiteli öğrencilerin proje çalışmalarına özel önem verdiklerini belirten Rektör Al, ”Siz değerli hocalarımdan, öğrencilerimizi proje konularında teşvik etmenizi özel olarak istiyorum. Lütfen öğrencilerimizi teşvik edelim. Öğrencilerimiz proje konularında kendini geliştirsin. TÜBİTAK projeleri ile tanışsın. Üniversitemizde bulunan Teknokent, Adaptto gibi birimlerin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olsun” ifadelerini kullandı.

Yabancı dil öğrenimi

Öğrencileri, dünyadaki gelişmelere ve değişime hazırlayacak, dünyada öne çıkaracak nitelik kazandırmayı amaçladıklarını belirten Rektör Al, yabancı dil konusunda yaygın ve ölçülebilir düzenlemeler yapılacağını söyledi. Öğrencilerin B1 ve B2 düzeyinde yabancı dil yeterliliğine sahip olması gerektiğine vurgu yapan Rektör Al, “Öğrencilerimizin bu düzeye ulaşabilmesi için, Sakarya Üniversitesi olarak için ders içi ve dışı tüm faaliyetleri destekleyeceğiz. Öğrencilerimiz, Yabancı Dil konusundaki yeterliliğini üniversiteden mezun olana kadar tamamlamak durumunda olacaklar” dedi.

Atanma kriterlerinde değişiklik

Araştırma Üniversitesi Kriterleri konusu üzerine bir sunum yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Araştırma Kapasitesi, Araştırma Kalitesi, Etkileşim ve İşbirliği konularına değindi. Üniversite olarak proje sayılarını arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Doğan, üniversite de teşvik ve destek mekanizmalarının kurulduğunu ve bu hususta Araştırma Dekanlığının oldukça etkili çalışmalarının bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Doğan Üniversite akademik atanma kriterlerin değişeceğini, bilimsel yayınların bu kriterler arasında önemli bir paya sahip olacağını belirtti.

Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Ofisi

Sakarya Üniversitesi Stratejik Planı hakkında bir sunum yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Sakarya Üniversitesi’nin bilişim konusunda çok güçlü bir üniversite olduğunu vurguladı. Bu konudaki çalışmaları daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Kocabıçak, “Eğitim-öğretim konularında daha da ileriye giderek üniversitemiz bünyesinde Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Ofisi kuruyoruz. Bu ofisin kurulması ile birlikte eğitim-öğretim konularında büyük kolaylık sağlayacağız” dedi.

Üniversitenin lisans ve önlisans bölümlerinde bir takım güncellemeler yapılması konusunda çalışmalarda bulunduklarını belirten Prof. Dr. Kocabıçak, öğrencilere Üniversitesi Yaşamına Giriş, Gönüllülük Çalışmaları, Fen Bilimleri İçin Türkçe, Sosyal Bilimler İçin Matematik derslerinin ekleneceğini ifade etti.

Doğaya saygılı kampüs

Rektör Yardımcı Prof. Dr. Özer Köseoğlu konuşmasında, SAÜ’nün araştırma üniversitesi vizyonu doğrultusunda çevre ve sürdürülebilirlik konularındaki faaliyetlerinden bahsetti. Sakarya Üniversitesi olarak yeşil kampüs konusunda çeşitli çalımalar yürüttüklerini belirten Prof. Dr. Köseoğlu,  “Üniversitemizde sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında karbon ayak izi, enerji ve iklim değişikliği, atık yönetimi konularında çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu alandaki çalışmalarımızı, bünyemizde faaliyet gösteren çeşitli birimler ile destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.


1.908 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.