Aile İçi İletişim

Aile İçi İletişim
08.03.2013
672
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu ile Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile “Aile İçi İletişim” isimli bir konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile ‘Aile İçi İletişim’ konulu bir konferans düzenlendi. SAÜ Kültür  ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe olarak Psikolog Merve Akgül ve Psikolog Mustafa Sait Mert konuşmacı olarak katıldı.

Dünya Kadınlar Günü’nde Anlamlı Seminer

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Evlilik öncesi dönemde düşünülmesi gereken konuların evlilik sonrası düşünüldüğünün altını çizen Psikolog Mustafa Sait Mert, “Boşanmaların en büyük sebebi evlenirken mantığa yer verilmemesi. Bu konuda tamamen duygusal davranıyoruz” diye konuştu.  Mert, “Kadın erkeğin, erkek de kadının ruhsal gereksinimlerini karşılamadıkça, karşılıklı kesintisiz iletişim kurulmadıkça evlilikler yara almaya devam edecektir” dedi.

Her Şeyin Sorumlusu Kadın Görülüyor

Toplumsal düzende kadına yeterli önemin verilmediğine değinen Akgül, “Kadın evde de sokakta da her türlü problemin kaynağı olarak görülüyor. Dolayısıyla da sürekli şiddete maruz kalıyor” dedi. Şiddetin birçok farklı türden oluştuğuna da değinen Akgül, “çoğu kadın sözlü hakareti şiddet olarak görmüyor. Kadınlarımızın bilinçlendirilerek nasıl bir saldırıya maruz kaldıklarını öğrenmeleri gerekiyor” diye konuştu.

08/03/2013 – CP
672 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.