“Aile Çalıştayı” Düzenlendi

“Aile Çalıştayı” Düzenlendi
21.09.2023
1.074
A+
A-

Sakarya Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Sakarya Üniversitesi iş birliği ve Adapazarı Belediyesi’nin katkılarıyla  ‘’ Aile Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştay’a, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Sakarya Millet Vekili Lütfi Bayraktar, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Vali Yardımcısı Selda Dural, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor, akademisyenler, sivil toplum ve kamu kurum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Vali Yardımcısı Selda Dural, çalıştayda yaptığı konuşmada, mülki idare amirliği görevinde karşılarına çıkan her sorunun temelinde aile ile ilgili sıkıntının, eksikliğin veya problemin bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu sürecin en çok zarar gören değerlerinden biri maalesef aile. Bireyi önceleyen bireyin ihtiyaçlarını ya da ihtiyaçlarının da ötesinde isteklerini, hırslarını, arzularını kamçılayan süreçte yaşıyoruz. Maalesef bu süreçte en fazla tahribatı aslında aile görüyor.  Fakat çok paradoksal şekilde şunu görüyoruz ki, bu sorunların çözümünün ana kaynağı yine aile”

Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı ve çalıştay moderatörü Prof. Dr. Yusuf Genç’te bütün problemlerin başının, çözümünün ve sonucunun aile olduğunu vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor da çalıştayın hayırlı olmasını diledi. Katılımcıların, “Aile,  eşitlik ve adalet”, Aile, Eşitlik ve Adalet”, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”, “Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”, “Aile, Çevre ve İklim” “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme”, “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler”, “Aile ve Sağlık” ve “Aile ve Sivil Toplum Kuruluşları”  başlıklı oturumlarda görüşlerini dile getirdiler. Çalıştayın kapanışında konuşan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, ailenin önemine vurgu yaparak bütün toplumlar için ailenin çok önemli olduğunu, ailenin korunmasıyla ilgili art niyetli insanlara fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi Vali Karadeniz, bunun önüne geçilmesi için bu tür çalışmaların önemli olduğuna vurgu yaparak aileyi koruma görevimizin hassasiyetle devam etmesi gerektiğini belirtti. Aile problemlerinin tespiti ve çözümünde bu çalıştayın da gelecekteki sosyal politikaların oluşturulmasına ışık tutacağının altını çizdi.

Çalıştay katılımcılara teşekkür ve katılım belgesi takdimi ile sona erdi. Hazırlanacak çalıştay sonuç raporunun  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına sunulacağı belirtildi.

Çalıştay, belge takdiminin ardından sona erdi.

 


1.074 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.