Ahmed Sûzi ve Dönemi Sempozyumu

07.06.2012

Sivas Belediyesi tarafından Sivaslı Sufi Şair Ahmed Sûzî ve Dönemi Sempozyumu düzenlendi.

Sivas Belediyesi tarafından 26 Mayıs Cumartesi günü Sivas Atatürk Kültür Merkezi’nde “Sivaslı Sufi Şair Ahmed Sûzî ve Dönemi” konulu bir sempozyum düzenlendi.

Sempozyumda, 11 Üniversiteden 40 akademisyenin katılımıyla 20 başlıkta Sivaslı Sufi Ahmet Suzi ’nin felsefi anlayışı ve Sivas’a kattığı değerler ele alındı.

Sempozyumda Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslâm Edebiyatı A.B.D. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan Mermer de  “Ahmed-i Sûzî’nin Vahdet Algısı” başlıklı bir tebliğ sundu.

07/06/2012 – HM