Yağışlı

Afganistan Türkleri Kültürünü Tanıttı

16.02.2018

Sakarya Üniversitesi Türk Dünyası Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte Afganistan Türklerinin kültürü tanıtıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Afgan şair ve yazar Alim Labib de katıldı.

İstiklal Marşı ve Afganistan milli marşının okunması ile başlayan etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Afganistan Türklerinin kültürlerini yansıtan oyunların sergilendiği etkinlikte Afganistan’ın en çok tanınan yerleri, slayt gösterisi eşliğinde izleyicilere sunuldu. Etkinlikte Afganistan Türklerinin yaşamış oldukları toprakların milli değerlerini taşıyan şiirler okunurken, Afgan şair ve yazar Alim Labib eşliğinde şarkılar da söylendi.

Etkinlikte ayrıca Afganistan’da yaşayan ve asimile olan Türklerin sayısal verilerine dikkat çekilirken, aynı zamanda hala varlığını ve Türklüğünü devam ettiren milyonlarca Türkün Afganistan topraklarında yaşadığından bahsedildi.

Katılımcıların keyifli anlar yaşadığı etkinlik, Özbek pilavı ve Afgan mantısı ikramlarıyla sona erdi.

16-02-2018 / Gülbahar K.