Adem Meleke İle Fotoğrafçılık Üzerine Söyleşi

Adem Meleke İle Fotoğrafçılık Üzerine Söyleşi
20.04.2022
1.475
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fotoğraf ve Kültür Öğrenci Topluluğunun konuk ettiği fotoğraf sanatçısı Adem Meleke, “Fotoğraf, deklanşöre basanın iletişim dilidir. Çektiğiniz fotoğraf aslında sizsiniz, ancak o zaman fotoğraf olur” dedi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen söyleşide Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyesi olduğunu ifade eden Adem Meleke, GezginFoto Dergisi’nin de imtiyaz sahibi olduğunu söyledi.

Makinenin sadece bir araç olduğunu belirten Meleke, “Fotoğraf, deklanşöre basanın iletişim dilidir. Bir yere baktığınızda orda bir fotoğraf oluşturacaksanız o fotoğraf okuduğunuz kitap, dinlediğiniz müzik, seyrettiğiniz film, arkadaşlık ettiğiniz insanlar, yaşadığınız şehirdir. Çektiğiniz fotoğraf aslında sizsiniz, ancak o zaman fotoğraf olur” ifadelerini kullandı.

Bir fotoğrafı oluşturan üç ana nesne olduğunu söyleyen Meleke, “Bunlardan birincisi, olmazsa fotoğraf olmaz. İkincisi zaman, mekân, nesne ilişkisi ve üçüncüsü kompozisyon-kadrajıdır” şeklinde konuştu.

Etkinlikte kendi fotoğraflarını katılımcılara göstererek anlatım yapan Adem Meleke, fotoğrafta bir detayı fark etmesiyle katılımcılardan birine bir yıllık GezginFoto Dergisi aboneliği hediye etti. Katılımcıların ilgisiyle aktif bir söyleşi gerçekleşti.

Etkinlik, SAÜ Fotoğraf ve Kültür Öğrenci Topluluğunun Adem Meleke’ye plaket takdimiyle sona erdi. Program sonunda katılımcılarla fotoğraf çekimi yapıldı.

Haber-Fotoğraf: Melike Sarıkaya
1.475 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.