Savaş ve Edebiyat Sempozyumu

Savaş ve Edebiyat Sempozyumu
08.12.2014
1.072
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ‘Uluslararası Savaş ve Edebiyat Sempozyumu’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı, Bağcılar Belediyesi’nin desteğiyle 16-18 Aralık tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde  ‘Uluslararası Savaş ve Edebiyat Sempozyumu’ düzenleyecek.

Sempozyumların gerçek anlamda bir bilim şöleni olduğunu ve Sakarya Üniversitesi’nin her yıl onlarca ulusal veya uluslararası sempozyuma ev sahipliği yaptığını belirten Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu insanlık tarihinin en önemli olgularından birisi olan savaşların başka pek çok açıdan olduğu gibi edebiyat açısından da incelemeye ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, “Tarihin akışını değiştiren ve pek çok insanın hayatını etkileyen Birinci Dünya Savaşının 100. yılı dolasıyla savaş ve edebiyat arasındaki ilişkiyi tartışmak, sosyal bilimler açısından ilgi çekici bir konu olarak gündeme geldi. Savaşlar, edebiyat eserlerinde yoğun bir şekilde işlendiği gibi, şiir, öykü, roman türlerinde yazılan birçok eser de toplumların savaşma güdüsünü güçlendirmiştir. Hem savaş ve edebiyat arasındaki bu teorik ilişkinin hem de özel olarak belirli birçok savaşın edebiyatta işlenmesinin toplumların bugünü ve yarını için de fikir verecektir. Sakarya şehri ve Üniversitesi alanında uzman yerli ve yabancı yüze yakın araştırmacının savaş ve edebiyat kavramları, edebiyatta savaş karşıtı söylem,  savaş, basın ve edebiyat gibi konu başlıkları altında bildirilerini sunacakları bir platform oluşturacak ve iki gün boyunca bu bilim şenliğine ev sahipliği yapacağız” dedi.

Sempozyumda, savaşın yazar ve şairlerin kalemindeki yansımalarının, yeni bakış açıları geliştirmesini ve araştırma teknikleriyle bilim dünyasına kazandırılmasını amaçladıklarının altını çizen Prof. Dr. Daşçıoğlu,  “Sempozyumda, savaş ve edebiyat kavramları, edebiyatın gerçekliği, savaşın kurmacası, edebiyatta savaş karşıtı söylem, savaş-basın ve edebiyat ilişkisi, Kırım Savaşı’ndan I. Dünya Savaşı’na ve Kurtuluş Savaşından günümüze savaş ve edebiyat konuları üzerinde ayrıntılı bilimsel değerlendirmeler yapılacak”  şeklinde konuştu.

Sempozyumun son gününde ise Sakarya ilimizin tarihi ilçesi Taraklı’ya bir gezi düzenlenecek.

08.12.2014 – MA
1.072 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.