Prof. Dr. Ahmet Akgündüz SAÜ’de

Prof.  Dr.  Ahmet Akgündüz SAÜ’de
20.03.2014
735
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Nesl-i Ati Düşünce ve Gelişim Topluluğu ile Sakarya Kültür ve Eğitim Vakfı (SAKEV) tarafından ‘Bediüzzaman ve İslam Aleminin Geleceği’ konulu konferans gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Nesl-i  Ati Düşünce ve Gelişim Topluluğu ile Sakarya Kültür ve Eğitim Vakfı (SAKEV)  tarafından düzenlenen konferansa Rotterdam İslam Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz konuşmacı olarak katıldı.

Bediüzzaman Said-i Nursi’nin hayatını anlatan Prof.  Dr.  Ahmet Akgündüz, ‘Said-i Nursi baba tarafından Hz. Abdulkadir Geylani’nin torunu yani Hz. Hasan’nın soyundan gelen bir şeriftir. Anne tarafından Hz. Hüseyin’in soyundan gelmektedir’ dedi.  Said-i Nursi’ye Bediüzzaman lakabını hocalarından Şeyh Fettullah’ın uzun imtihanlar sonun da verdiğini belirtti.

Prof.  Dr.  Ahmet Akgündüz  Said-i Nursi’nin Osmanlı Sultanı Ahdülhamid’e muhalif olmadığını bunun bazı akademisyenler tarafından yanlış anlatıldığını söyledi. Said-i Nursi ,Sultan Abdulhamid’in Meclisi kapatmaması ve meclisin yeniden kurulması konusunda tavsiyede bulunduğunu ve bunu bir mektupla dile getirdiğinin altını çizdi.

Risale-i Nur hareketi ve Nur hareketini anlatan Prof.  Dr.  Ahmet Akgündüz,  ‘Güneş nasıl ki sessiz, sedasız, gürültüsüz, patırtısız tüm insanların ve canlıların hayrına koşar,  güneşin yüzüne de tükürseniz, ona engel olmak için perdenizi de kapatsanız, aralıklardan sızarak sizlere menfaat ulaştırmaya çalışır. İşte Risale-i Nur hareketi ve Nur hareketi,  güneşin hareketi gibidir’ dedi.

20/03/2014 MA

 
735 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.