2025 HEDEFLERİNE GÜÇLÜ BİR ADIM

Sakarya Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan rapora göre 22 önemli göstergede ilk 20’de yer aldı.

Yükseköğretim Kurulu, ‘Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’na göre Türkiye’deki 201 üniversiteyi 5 alandaki 64 göstergeye göre değerlendirdi. Üniversitelerin, eğitim ve öğretim, araştırma-geliştirme, proje ve yayın, uluslararasılaşma, sürdürülebilirlik ve topluma hizmet, sosyal sorumluluk olmak üzere, 5 alan altında değerlendirildiği rapora göre Sakarya Üniversitesi bir kez daha dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Her gösterge için ilk 20’de yer alan üniversitelerin ilan edildiği raporda Sakarya Üniversitesi 22 önemli göstergede ilk 20’de yer aldı.

Ayrıca bu 22 göstergeden 8’inin doğrudan araştırma üniversitesi kriterleri ile ilişkili olması, 16 Eylül tarihinde YÖK tarafından açıklanan aday üniversiteler arasındaki birinciliğini yeniden tescilleyerek, 2025 yılında ilk 20 üniversite içinde olma kararlığını ortaya koydu.

Raporda dikkat çeken diğer önemli unsurlardan birisi de Sakarya Üniversitesi’nin sürdürülebilirlik ve topluma hizmet alanlarındaki başarısı oldu. SAÜ’nün bu alanlarda elde ettiği başarılar, yalnızca akademik performansla sınırlı kalmadığını, toplumsal sorumluluk ve çevresel duyarlılık alanlarında da önemli bir rol üstlendiğini gösterdi.

Sakarya Üniversitesi’nin ilk 20’de yer aldığı göstergelerin alanlara göre listesi;

Not: * Araştırma üniversitesi kriterleri ile doğrudan ilişkili olan göstergeleri ifade eder.

Eğitim ve Öğretim

*Doktora mezunu olan öğrenci sayısının en yüksek olduğu 19. üniversite

*Akredite lisans programı sayısının en yüksek olduğu 2. Üniversite

İş Dünyasının, Mezunların Yeterlilikleri ile İlgili Memnuniyet Oranı en yüksek 4. üniversite