ALES’e Hazırlık Tavsiyeleri

ALES’e Hazırlık Tavsiyeleri
12.04.2022
1.729
A+
A-

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) çalışmaya başlamak zor ve korkutucu görünebilir. Öğrencilerimiz için soru çözme hızını ve başarıyı artırabilecek bir ALES rehberi hazırladık.

Akademik bir kariyer hedefleyenlerin ilk basamağı ALES, öğrencilerin gözüne korkutucu gelse de doğru bir çalışma rehberiyle başarıyı yakalamanın mümkün olduğu bir sınav. Planlı şekilde ilerlemenin önemli olduğu sınava giden yolda yapabileceklerinize dair önerilerin bulduğu rehberimizle kendi çalışma metodunuzu oluşturabilirsiniz.

1. Eksik Olduğunuz Konuları Belirleyin

Yapmanız gereken ilk şey, eksik olduğunuz konuları belirlemek. Eksiklerinizi tespit etmek için iki yöntem uygulayabilirsiniz. İlk olarak çıkmış soruları çözerek yanlış yaptığınız konu başlıklarını toplayabilirsiniz. İkinci seçenekse çalışırken bilginizin eksik olduğu konuları not alarak ve bu notları defalarca okuyarak ilerleyebilirsiniz. Okumak, konuların akılda kalıcılığını sağlamanın en önemli yoludur. Notlarınızı okuduktan sonra aklınızda kaldığını ve anlamakta artık zorlanmadığınızı fark edeceksiniz.

2. Sık Sık Deneme Testleri Çözün

Farklı kaynakçalardan sorular çözmek sizin başarınızı artıracaktır. Bu yüzden bulabildiğiniz bütün sorulara bakmanız önemli. Testlerdeki başarı oranınız artana kadar olana kadar test çözmeye devam edin. Deneyimizi ve bilginizi pekiştirmek adına hata payınızın yüksek olduğu kısımlarda konu tekrarı yapın.

3. Daha Önce Çıkmış Sorulara Dikkat

Farklı sorular çözmek kadar çıkmış soruları çözmek de size fayda sağlayacak. Bu soruları çözmek gelecek sınav hakkında bir fikir oluşturmanıza ve eksik olduğunuz konuları fark etmenizde yardımcı olur. Ayrıca genel soru mantığını zihninizde oturttuğunuzda sürprizlerle karşılaşma imkânınız azalır.

4. Planlı Olmak Önemli

Her şeyde olduğu gibi düzenli ve planlı çalışmak ALES için de en önemli madde. Sistemli ve doğru zaman aralığında çalışmak başarıya ulaşmanızda ki önemli bir adım. Konsantrasyon bozulmadan yapılan çalışmalar, bilginin kalıcılığını sağlamak için iyi bir yöntem.

5. Hızlı Okuma Tekniklerini Öğrenmek İşinizi Kolaylaştırabilir

ALES’te zamanı iyi yönetmek önemlidir. Bu yüzden hızlı okumak tüm sınavlarda olduğu gibi bütün soruları görüp cevaplamanız için büyük destek sağlayacaktır. Okuma hızınız artığında, okuduğunuzu anlamanız bu sayede çözüme ulaşma yolunuz kolaylaşacaktır.

 

HABER: Fatma Şimşek – Elif Kutlu
1.729 kez görüntülendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.