308 bin 576 Euro’luk Projenin Tanıtımı Yapıldı

308 bin 576 Euro’luk Projenin Tanıtımı Yapıldı
12.01.2012
857
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi’nin ortağı olduğu ‘Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi’ projesinin ilk toplantısı yapıldı.

Kısa adı “NO FALL” olanYüksekte Çalışma İş Güvenliği İçin Yeni Bir Proaktif Eğitim Programı” isimli proje ile yüksekte çalışma iş güvenliği için proaktif bir eğitim programı ile birlikte eğitim materyallerinin geliştirilmesi ve  e-öğrenme modüllerinin hazırlanması  hedefleniyor.

İki yıl sürecek projenin bütçesi 308 bin Euro olarak belirlendi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kaya Yapı’nın koordinatör olduğu, projeye Letonya’dan PSI Darba Medicina, İrlanda’dan EazySafe ve Almanya’dan Elmoba kurumları katılıyor. Projenin Türkiye’deki ortakları ise Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, TEİAŞ, Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve MEGVEY’in (Mesleki Eğitimi Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği).

Tanıtım toplantısına Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hüseyin Ekiz, Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Özsert, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zengin, Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli,  TEİAŞ Grup Müdürü Hikmet Durak, SATSO Meclis Başkanı, BORTEK Genel Müdürü Adnan Borazancıoğlu ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

2011 yılında Türkiye’den başvurusu yapılan toplam 125 yenilik transferi proje teklifi içerisinden hibe almaya hak kazanan 21 proje arasında yer almayı başaran projenin bundan sonraki toplantıları Letonya, İrlanda ve Almanya’da yapılacak.

11/01/2011 – Haber Merkezi

 
857 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.