3005-Sosyal ve Beşerî Bilimler Alanlarında Proje Yazma Eğitimi

3005-Sosyal ve Beşerî Bilimler Alanlarında Proje Yazma Eğitimi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ)  Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen “3005- Sosyal ve Beşerî Bilimler Alanlarında Proje Yazma Eğitimi” 8-9 Mart 2023 tarihlerinde Haşim Gürdamar Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirildi.

Eğitimin açılış konuşmasını Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın yaptığı eğitime; SAÜ Rektör Yardımcısı ve Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emrah Doğan, SAÜ Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum, Doç. Dr. Avni Önder Hanedar, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Kılıçaslan, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Nurtanış Velioğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda Yücesoy, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özcan Erkan Akgün katıldı.

Rektör Prof. Dr. Al, öğretim elemanlarının araştırma kapasitelerinin araştırılması için tüm olanakların seferber edildiğini söyleyerek, öğretim elemanları ile yapılan toplantılarda talep edilen gereksinimlerin ivedilikle karşılanarak araştırmacıların hizmetine sunulduğunu belirtti.

Rektör Yardımcısı ve Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emrah Doğan 3005- Sosyal ve Beşerî Bilimler Alanlarında Proje Yazma Eğitimi ile etkin bir eğitim için başvurucu araştırmacıların kısmi olarak etkinliğe kabulü sağlandığını belirterek, önümüzdeki süreçte bu tarz etkinliklerin devam edeceğini aktardı. Mart ayı içerisinde sağlık alanında da proje yazma etkinliğinin düzenleneceğini ve Üniversitemizde araştırma faaliyetlerinin tüm alanlara stabil dağılımı ve etkin yürütülmesinin sağlanacağını sözlerine ekledi.

Etkinlik kapsamında proje fikirleri değerlendirilerek, araştırmacıların aktif çağrılara başvuru için gerekli şartları ve olanakları irdelendi. Yazım süreçlerinin tamamlanmasıyla 2023 yılının ilk yarısı itibariyle Sakarya Üniversitesi proje kabul oranının rekor seviyelere ulaşması bekleniyor.


2.068 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.