3. Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi Yapıldı

3. Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi Yapıldı
12.06.2014
575
A+
A-

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün düzenlediği kongrenin açılış konuşmalarını SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç ve Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam yaptı.

Dekan Prof. Dr. Karahan, konuşmasında bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen kongrenin lisansüstü çalışmalar için çok faydalı geçeceğine inandığını belirterek, bildiri hazırlama ve akademik çalışma alanlarında yol gösterici olacağını söyledi.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Güleç de, Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün çalışma alanı olarak anaokulundan yüksek öğretime kadar geniş bir yelpazede etkinlik gösterdiğini ifade etti. Türkiye’de yapılan birçok lisansüstü çalışmanın yapıldıktan sonra unutulmaya terk edildiğini söyleyen Prof. Dr. Güleç, “Kongre sayesinde enstitüde yapılan çalışmaların Türkiye’ye ve özellikle Sakarya’ya katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu kapsamda kongre, tezlerin geniş bir kesime ulaştırılması açısından faydalı olacaktır” diye konuştu.

Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Sağlam ise, yapılacak paylaşımlar sayesinde kongrenin eğitim kurumlarının sorunlarının çözülmesi açısından yararlı olacağına inandığını kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından 12 oturumda 50’den fazla akademik çalışmanın katılımcılarla paylaşıldığı kongre, gün boyu paralel oturumlarla devam etti.

12/06/2014 – ST

 
575 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.