3+1 SATSO Meclisinde Tanıtıldı

3+1 SATSO Meclisinde Tanıtıldı
01.03.2012
1.245
A+
A-

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Sakarya Üniversitesi (SAÜ)’nin nitelikli insan gücü yetiştirmeye yönelik 3+1 Projesi tanıtıldı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde oluşturulan nitelikli insan gücü yetiştirmeye yönelik 3+1  Projesi’nin tanıtımı yapıldı.

SAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Arslan, SAÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçük,  Hendek Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yüksel ve Arifiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Halil İbrahim Aydınlı’dan oluşan heyet SATSO Meclis üyelerine proje hakkında bilgi verdi.

Proje ile ilgili sunumu gerçekleştiren SAÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü (MEYOK) ve Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık 3+1 Projesi’nin işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü iş dünyası ile birlikte yetiştirmeyi hedefleyen önemli bir proje olduğunu söyledi.

Sakarya Üniversitesi’nin meslek yüksekokullarında 40 farklı programda 20 bin öğrenci bulunduğunu belirten Sarıbıyık “İşverenler sanayi sektöründe nitelikli eleman bulamıyor, mezunlar ise iş bulamıyor. Bu sorunları en aza indirmek için her iki tarafın da ihtiyacına yönelik olarak 3+1 Projesini ürettik. SATSO ve SAÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı.” diye konuştu.

3+1 Projesi’nin stajdan farklı olduğunun altını çizen Sarıbıyık “3+1 Projesi’nde öğrenciler 3 dönem okulda, bir dönem işletmelerde uygulamalı eğitim alacak. Hedefimiz işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları işletme ile yetiştirmektir. Öncelikle nitelikli insan yetiştirilmesi sağlayacağız. Teknoloji sürekli değişiyor ve biz buna yetişemiyoruz bu proje ile bu adaptasyonuda sağlayacağımızı düşünüyoruz. Biz öğrenciye teorik ve pratik eğitimi zaten veriyoruz. Amacımız uygulamanın içinde olmalarıdır.” dedi.

Uygulama ile öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ile bütünleştirme imkanı elde edeceklerini belirten Doç. Dr. Sarıbıyık “Öğrenciyi, 16 hafta süre içinde işletmeye göndereceğiz. 1.80 not ortalamasını sağlayamayan öğrenci işletmelere gönderilemeyecektir. Öğrencilerin sigortaları okul tarafından ödenecek. Projeye göre şu anda 3+1’e göre 40 program hazırlandı. Proje ile öğrenciler, teorik bilgileri uygulama ile bütünleştirerek ezberci bilgi yerine uygulamalı bilgi ve beceriye sahip olacaktır. Ayrıca üniversite ise öğrencilerini iş dünyasının içinde izleyeceği için iş dünyası ile daha rahat ilişki içine girebilecek ve iş dünyasının pratikte yaşadığı sorunlara kalıcı bilimsel çözümler getirecektir.” şeklinde konuştu.

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise SAÜ’nün üniversite-sanayi işbirliğinde maksimum fayda üretmesini bildiğini belirterek “ Sakarya Üniversitesi ile “Üniversite – İş dünyası Omuz Omuza” adlı bir programa başlıyoruz. Biliyorsunuz  Sanayi – ekonomi  çevrelerinin  üniversitemize  katkısı  çok  büyük.  Üniversitemiz de bu desteklerden maksimum fayda üretmesini bildi. Şimdi de mesleki eğitimde ihtiyaç duyduğumuz nitelikli elemanlar konusunda neler yapabiliriz bunu konuşacağız. Sessiz ama derinden ilerleyen müthiş bir işbirliği diyebiliriz buna. Öğrencilerimizin gerçekten dişe dokunur bir şekilde staj imkânıyla tanışmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

01/03/2012 – Haber Merkezi

 
1.245 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.