3+1 Projesi İşbirliği Ağı Genişliyor

3+1 Projesi İşbirliği Ağı Genişliyor
14.08.2012
620
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya Ticaret Borsası (STB) arasında Meslek Yüksekokullarına yönelik başlatılan 3+1 Projesi ile ilgili protokol imzalandı.

Nitelikli ve yetişmiş insan gücü istihdamına yönelik önemli bir çözüm sunan 3+1 Mesleki eğitim projesi ağına Sakarya Ticaret Borsası da dahil oldu. Bu kapsamda SAÜ ve Sakarya Ticaret Borsası arasında imzalanan işbirliği protokolü sayesinde SAÜ Meslek Yüksekokulu öğrencileri teorik bilgilerini işyerlerinde uygulama fırsatı bulacak.

Üniversite olarak üniversite-sanayi işbirliğine çok önem verdiklerini dile getiren Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Bu proje Sakarya’daki sanayinin nitelikli insan ihtiyacını karşılayacak bir proje olmanın yanı sıra tüm Türkiye’de model olacak bir projedir. Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de ilk olarak nitelikli ara eleman yetiştirmeye yönelik geliştirdiği bu projeyle meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilerine daha okurken iş yaşamına atılma fırsatı sunuyor” diye konuştu.

Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Sakarya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık dahil çok sayıda akademisyenin hazır bulunduğu imza töreninde Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Koç işbirliği protokolünü imzaladı.

14/08/2012 – YC


620 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.