3+1 Projesi Güz Dönemi Yerleştirmeleri Yapıldı

3+1 Projesi Güz Dönemi Yerleştirmeleri Yapıldı
23.09.2013
567
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 2013-2014 eğitim öğretim yılı güz dönemi uygulamalı eğitim modeli için öğrenci yerleştirme töreni yapıldı.

SAÜ Esentepe Kampüsü Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özcan Keskin, KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz, Sakarya Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD) Başkanı Aydın Bahar ile Sakarya iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.

Törende yaptığı konuşmada mesleki eğitime yönelik geçen yıl başlatılan yüksek lisans ve doktora projelerinin de bu yıl sonunda sonuçlarının alınacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sanayinin ve toplumun sorunlarının çözümüne yönelik işletmelere özel destek çalışmalarımız var. Ön lisanstan başlayarak doktoraya kadar üniversitenin tüm kademelerinde bu işbirliğini yapma arzusunda ve çabasındayız. Üniversitenin de toplumla, çevreyle bütünleşmesi ve kaynaşması bu şekilde olur. Birkaç sene içerisinde bu konuda tüm Türkiye’ye örnek olacak modeller geliştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

3+1 mesleki eğitim protokolünü ve projenin iş dünyasına yapacağı katkıları anlatan SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da, öğrencilerin uygulama becerilerinin yetersizliği nedeniyle projeye başladıklarını ve şu ana kadar alınan sonuçların son derece mutluluk verici olduğunu belirterek, bu konuda iş dünyasıyla sıkı ilişki içerisinde olacaklarını kaydetti.

Törenin ardından, öğrencilerin 2013-2014 eğitim öğretim yılı güz döneminde işletmelere yerleştirme işlemi yapıldı.

23/09/2013 – ST


567 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.