3+1 Projesi Destek Görmeye Devam Ediyor

3+1 Projesi Destek Görmeye Devam Ediyor
27.01.2012
1.023
A+
A-

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Sakarya Üniversitesi’nin mesleki eğitimde ihtiyaca yönelik nitelikli eleman yetiştirme çalışmalarının Üniversite’ye fark katacağını vurguladı.

Meslek yüksekokullarının etkinliğini arttırmak ve iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun eleman yetiştirmek amacıyla Sakarya Üniversitesi tarafından başlatılan “3+1” projesi destek görmeye devam ediyor. Projenin alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından şehrin idari ve iş dünyası yöneticileriyle bir araya gelen Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Akyazı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçük,  proje ekibinden Yrd. Doç.Dr. Abdullah Uzun, Öğretim Görevlisi Zülfükar Özçelik ve Tansel Kulak ile birlikte Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.

Sarıbıyık, projeyle ilgili yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirttiği konuşmasında bilgilendirme ve destek ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Amacımız Akyazı’daki ve Sakarya’daki tüm meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerimizi en etkin ve doğru bir biçimde yetiştirmektir”dedi.

Öğrencilerin “3+1 Sosyo-Ekonomik Gelişim Projesi” kapsamında 3 dönem okulda, bir dönemde tamamen işletmelerde tam zamanlı eğitim görmesinin nitelikli eleman yetiştirmekte büyük bir adım olacağını kaydeden Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı “ Sakarya Üniversitesi Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında yer alıyor, bu proje de yerinde bir proje olmuştur. Çünkü iş alanları oldukça geniş olmasına rağmen mesleki eğitimde nitelikli eleman oranı çok fazla değil. Öğrenci mezun olduğunda bir işletmeye iş başvurusunda bulunduğunda kendisiyle ilgili “evet bu öğrenci Sakarya Üniversitesi mezunu, 3+1 eğitim projesinden geçmiş, yetişmiş bir elemandır” denilmeli. İhtiyaca uygun bölümler açılmalı ve ihtiyaca yönelik eğitimler gerçekleştirilmeli. O nedenle sizleri kutluyorum. Biz Akyazı İlçesi olarak gerek tarım ve sanayi potansiyelimizle, gerek belediye çalışmalarımızla, gerekse de sağlık turizmiyle ilgili yapılanmalarda Sakarya Üniversite’sinin projesini destekliyoruz.” dedi.

27/01/2012 – Haber Merkezi


1.023 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.