3+1 Değerlendirildi

3+1 Değerlendirildi
19.03.2012
599
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin Meslek Yüksekokullarında başlattığı 3 dönem okulda, bir dönem işletmelerde eğitim projesine destek büyüyor.

Sakarya’nın il müdürleriyle yapılan toplantıda mesleki eğitimin sosyo-ekonomik yararlarına dikkat çekilerek “3+1” projesi değerlendirildi.

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü (MEYOK) ve Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık ve 3+1 projesi akademisyenleriyle başlattığı bilgilendirme toplantıları kapsamında Sakarya’nın il müdürleriyle bir araya geldi. Sakarya Meslek Yüksek Okulu’nda 16 Mart Cuma günü gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp. KOSGEB Başkanı İsmet Yılmaz. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kenan Tandoğan. Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Özcan Keskin. Türkiye İş Kurumu Sakarya İl Müdürü Tekin Kayar, Aile ve Sosyal Politikalar Sakarya İl Müdürü Kerem Toprak, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Şube Müdürü Ali İhsan Çokan, Yurtkur Sakarya Yurt Müdürü Sevda Ulutaş ve Sakarya Meslek Yüksekokulu bölüm başkanlarıyla akademisyenleri katıldı.

Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık, modern ülkelerin mesleki eğitime yönelik sistemler oluşturduğuna dikkat çektiği konuşmasında “ Türkiye, mesleki eğitimle ilgili çalışmalara hız verdi. Ancak bizler de akademisyenler olarak öğrencilerimizi sınıf ve laboratuar gibi uygulama alanlarıyla sınırlı bırakmadan, sektörleriyle buluşturma ve gelişimlerini arttırma amacı taşıyoruz. Gerek eğitimin daha da verimli hale gelmesi, gerekse de öğrencilerimizin sosyal ve iş hayatına daha etkin bir şekilde dahil olabilmesi için tüm meslek yüksekokullarımızda 3 dönem okulda, bir dönem de tamamen işletmelerde eğitimlerini tamamlamasını istiyoruz. Öğrencilerimiz, işletmelere gidebilmek için belli bir puana ulaşmaları gerekiyor, işletmelere giden öğrencimiz ise hem danışman hocasından hem de işletmedeki sorumludan belli bir puan alarak eğitimini tamamlamış oluyor. Bu projeyle ilgili tüm çalışmalarımız tamamlandı, bu yıl birinci sınıf öğrencilerimiz önümüzdeki dönemden itibaren işletmelere gitmeye başlayacaklar. Bu öğrenciler hepimizin çocukları, onların tecrübeli ve nitelikli bireyler olarak toplumda yerlerini alması için tüm çevrelerin desteğini bekliyoruz.” dedi.

Mehmet Sarıbıyık’ın ardından değerlendirmelerde bulunan il müdürleri, ortak hareket etme kararı aldıkları konuşmalarında bu projenin Türkiye’de yaygınlaştırılması gerektiğine vurgu yaptılar. Vergi Dairesi Başkanı Alp muhasebe ve vergi uygulamalarıyla ilgili, Yurtkur Müdürü Ulutaş sosyal programların ve öğrencilerin barınmalarıyla ilgili , Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Toprak projenin sosyal olgunluğa önemiyle ilgili, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Keskin üniversite sanayi iş birliğini geliştirmeyle ilgili desteklerini belirttiler. KOSGEB Başkanı İsmet Yılmaz iş geliştirme ve işletmelerin kendilerini geliştirmelerine yönelik devletin önemli destekleri olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında 3+1 projesinin de iş verimliliğini ve yeni fikirlerin uygulanabilirliğini arttıracağına dikkat çekti.  SGK İl Müdürü Tandoğan da Sosyal Güvenliğin önemine vurgu yaptığı konuşma da bu konuyla ilgili Üniversite’de bölüm açılması gerektiğini, 3+1 projesinde öğrencilerin zorunlu staj dışında da sigortalarının Üniversite tarafından karşılanıyor olmasını olumlu bir gelişme olarak gördüğünü belirtti.

İşkur Sakarya İl Müdürü Kayar’da işsizliğin en önemli nedeni olarak vasıfsızlık ve tecrübesizlik olduğunu belirterek bu amaçla devletin iş kursları ve eğitimleri gerçekleştirerek bu eksikliği gidermeye çalıştığına vurgu yaptığı konuşmasında üniversitenin de bu amaca büyük katkı sağlayacak projesini desteklediklerini söyledi. Gençlik Merkezi Müdürü Çokan da Okuldaki eğitim ile sektördeki eğitimin 3+1 projesi kapsamında bir araya getirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ve gençlerin nitelikli bireyler olması yönünde ciddi bir çalışma olduğunu belirtti.

19/03/2012 – Haber Merkezi


599 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.