2’nci Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

2’nci Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
02.06.2023
1.472
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü ile KOOP-İŞ arasında 2’nci Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde (SUBÜ) görev yapan sürekli işçi personellere yönelik olarak düzenlenen 2’nci Dönem Toplu İş Sözleşmesi, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al,  SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar tarafından imzalandı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “Türk-İş ülkemiz için kalkınmadan, verimden ve emekten yana bir kurum. Üniversitemiz tarafından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’a, Toplumsal Barışa yaptığı katkılardan dolayı Sosyal Bilimler alanında fahri doktora unvanı verilmişti. Türk-İş’ e ülkemize sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. SAÜ ve SUBÜ uygulama alanında Türkiye’nin en iyi üniversiteleridir. Bu sözleşmenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Hepimiz için hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Mehmet Sarıbıyık, “Yapacağımız sözleşmenin hepimiz için bereketli olmasını diliyorum. Özellikle sendika faaliyetlerinde çalışanlara teşekkür ederim. Sizler için en iyisini oluşturmaya çalıştılar. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Sözleşmemiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, “Bugün bu toplantıyı her iki üniversitemizin birlikte olmasından ve birlikte bu toplantıyı yapmaktan çok mutluyum. İlerleyen günlerde sendikamıza olsun diğer yerlerde güzel işlere hep birlikte imza atarız. 700 bin kişi adına kamu sözleşmesi imzaladık. Bu süreçte çok toplantı yaptık ve emek verdik. Bu sözleşme, çok emek verilen toplu bir iş sözleşmesidir. Türk-İş çalışanları denildiği zaman işçi, memur ayrımı diye bir şey gözetmiyoruz. Önümüzdeki sezon için de memur sendikaları ile de görüşüyoruz. Aldığımız ücret domine etkisi yaparak en yakın zamanda tüm memurlara hatta emeklilere de bu zam olacak diye düşünüyorum. Bugün burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


1.472 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.