29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
28.10.2011
1.587
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Elmas mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve iradenin timsali olan İstiklal Harbimiz, milletimizin bağımsızlığa düşkünlüğünün ve vatan topraklarının bölünemeyeceğinin tarihi ispatıdır.

Büyük Önder Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsundan başlattığı Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin bağımsızlığı, özgürlüğü ve hür yaşama iradesini ortaya koyduğu en büyük varoluş mücadelesidir. 29 Ekim 1923 günü ise, bu büyük kurtuluş destanının zafer ile son bulduğu ve Cumhuriyetin ilanı ile taçlandığı bir bayram günüdür. Türkiye Cumhuriyetinin ilanı, yalnızca bir milletin varoluş mücadelesinin başarısı değildir. Cumhuriyetin ilan edilmesi, aynı zamanda toplumu ulus olma niteliğine ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesi ile çok önemli bir devlet felsefesini ortaya koymuştur. Cumhuriyetle birlikte, milletimizin her bir ferdi, devletin onurlu, özgürce düşünen, eşit hak ve hürriyetlere sahip vatandaşları haline gelmiştir.

Unutmamalıyız ki yokluk ve imkânsızlıklar içinde bile umutsuzluğa kapılmayan aziz milletimiz, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü Kurtuluş Savaşını zaferle neticelendirmiştir.

Bu eşsiz zafer üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır.
Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye’yi, muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlıyız. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan bu hedefe bugün her zamankinden daha yakınız.
Birlik ve beraberlik içerisinde, Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş olan milletimiz, Türkiye’yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Prof.Dr. Muzaffer ELMAS

Rektör


1.587 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.