24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

23.11.2016

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Elmas, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şüphesiz yeni şeyler üretebilmek ve hayata dair yeni değerler ortaya katabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır. Bu sürecin  her kademesinde yer alan öğretmenlerin rolleri de hızla değişmektedir. Bilgi aktaran konumdan çıkıp yol gösteren , rehberlik eden ve birlikte yapan bir konuma gelmiştir. Bu nedenle öğretmenin önemi ve işlevi yaşamın her anında etkili olacak şekilde değişmektedir. Öğretme evrensel bir uğraştır. İnsan doğumundan ölümüne kadar sürekli öğrenme içerisindedir.

Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde, ülkeler arasındaki rekabet, bilgi düzeyinde sürdürülmekte, toplumumuzun geleceği ise verilen eğitimin başarısı ile değerlendirilmektedir. Bu anlamda Üniversiteler bilim üreten merkezler olma özelliği yanında, toplumun yetişmiş insan gücü ihtiyacını da karşılayan yegâne kuruluş olma sorumluluğunu taşımaktadır. Bu yönüyle bakıldığında, Üniversitelerin yetiştirdiği her düzeydeki elemanların yeterlik düzeyleri ile toplumun ihtiyaçlarının yeterince karşılanması arasında sıkı bir bağlantı bulunmaktadır.

Toplumumuzun her yönden güçlü ve çağdaşlık bakımından kalkınmış olmasında öncü rol oynayan; geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, hayatı seven nesiller yetiştiren; çağdaş yöntemler, çağdaş bilgiler, çağdaş teknolojiler kullanarak yaptıkları özverili çalışmalar ile öğrencilerimizi şekillendiren öğretim elemanlarımızın ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”

Prof. Dr. Muzaffer ELMAS

23.11.2016 – YC