2022-2023 Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Mezuniyet Sergisi

14.06.2023

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Mezuniyet Sergisi 19 Haziran 2023 Pazartesi günü saat 12.00’de STMF Sanat Galerisi’nde açılacak.

STMF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 2022-2023 dönemi Mezuniyet Sergisi’nde alanında yetkin akademisyenlerimizin danışmanlığında bitirme projelerini hazırlayan Ayşegül Temizel, Sema Çerçel, Kübra Yuvacı, Göksu Kamacı, Esra Yaşa, Sinem Çakar, Büşra Çakır, Tuba Özel, Rümeysa Bayazıt, Aylin Gürkan, Beyza Demir, Sena Karabayır, Hilmi Kahya, Nuran Tekin, Hayati Elgün, Bilge Köse, Sarenur Bulama, Betül Çemberci, Gülçimen Okumuş ve Eklimya Yıldız’ın eserleri yer alacak.

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, 2000’de kurulmuş; 2000-2001 öğretim yılı güz yarıyılında lisans eğitimine başlamıştır. Bölümümüzde yer alan Halı Kilim ve Geleneksel Kumaş Desenleri, Hat Sanatı, Tezhip Sanatı ve Çini Tasarımı ve Onarımı Anasanat Dallarında geleneksel sanatlarımızın eski örneklerinin onarımlarını gerçekleştiren, günlük yaşama geçiren ve koruyarak gelecek kuşaklara aktaran; geleneksel motifleri özgün tasarımlarda bir araya getiren, eski ve yeni teknikleri farklı şekillerde yorumlayan, taklitçilikten uzak, özgün, bilinçli, nitelikli, yaratıcı sanatçılar yetiştirilmektedir.