2019 Yılında Desteklenen Sakarya Üniversitesi Projeleri

25.10.2019

2019 Yılında TÜBİTAK, TÜBİTAK & Royal Academy of Engineering, MARKA ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Sakarya Üniversitesi projeleri açıklandı.

SAÜ tarafından yürütülen projeler ve ilgili öğretim üyelerinin sıralaması şöyle:

TÜBİTAK – 5190030 – Prof. Dr. Akın Akıncı; “Termoplastik İç Trim Parçalarında  Köpüklendirici Katkı Malzemeleri Kullanılarak Yeni Formül Geliştirilmesi, Parça Ağırlığı ile Enjeksiyon Çevrim Süresinin Azaltılması ve Parça Yüzeyi İyileştirilmesi”

TÜBİTAK – 218S767 – Doç. Dr. Ahmet Bülent Yazıcı; “Kannabis Kullanım Bozukluğu Hastalarında Gastrointestinal Sistem (GİS) Hormonları ile Agresyon ve Aşerme Arasındaki İlişkinin İncelenmesi”

TÜBİTAK – 119E077 – Prof. Dr. Ahmet Özmen; “Çoklu Kamera Görüntülerinin Evrişimsel Sinir Ağları (Cnn) ve Makine Öğrenmesi Teknikleri ile İşlenerek Sakarya Şehri için Özelleştirilmiş bir Trafik Planlama Sisteminin Geliştirilmesi”

TÜBİTAK – 119Z788 – Prof. Dr. Ahmet Tutar; “Bromokamfenlerin Etkin Sentezi, Suzuki Kenetlenme ve Yer Değiştirme Reaksiyonları ile Yeni Türevlerin Sentezi”

TÜBİTAK – 119Y041 – Doç. Dr. Beyza Ustaoğlu; “Akdeniz Bölgesi’nde İklim-Tarım İlişkisinin İncelenmesinde Atmosferik Salınımların Etkisi”

TÜBİTAK – 218K619 – Doç. Dr. Emel İslamoğlu; “Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin İstihdam Edilebilirliğini Arttırmaya Yönelik ‘3+1’ Programlarının Etkilerinin Ölçülmesi ve Bu Programların Geliştirilmesi”

TÜBİTAK – 119E284 – Doç. Dr. İrfan Yazıcı; “Küçük Güçlü Rüzgâr Enerji Sistemleri İçin Yeni Bir Maksimum Güç Noktası Takibi Yapısının Geliştirilmesi”

TÜBİTAK – 119M164 – Prof. Dr. Kemalettin Yılmaz; “Havalimanı Pistlerinde Donmayı Engellemek Amacıyla Elektriksel İletken Beton Üretiminin Araştırılması”

TÜBİTAK – 119Z082 – Prof. Dr. Mahmut Özacar; “Ftalosiyaninler ve Porfirinlerin Birlikte Kullanıldığı Yüksek Verim Özellikli Boya Duyarlı Güneş Pillerinin Geliştirilmesi”

TÜBİTAK – 118Y515 – Dr. Öğr. Üyesi Meral Yurtsever; “Gıdalardaki Mikroplastik Kirliliğinin İncelenmesi”

TÜBİTAK – 119K568 – Doç. Dr. Mustafa Çağlar Özdemir; “Üniversite Öğrencileri İçin Yoksulluk Tespit Ölçeği Geliştirilmesi Projesi”