2012 ÖSYS Tercihlerinde Bulunacak Öğrencilerin Dikkatine

27.07.2012

2012 ÖSYS Tercihlerinde Bulunacak Adayların Dikkatine…

Yükseköğretim Kurulu Kararı gereği aynı anda iki önlisans veya iki lisans programında (Örgün, uzaktan eğitim ve açık öğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan) eğitime devam edilemeyeceğine, kontenjan sınırlaması olmayan önlisans veya lisans programlarına devam edilebileceğine ilişkin kararın uygulanması işlemleri öğrencilerin ÖSYS tercih ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir. Bu durumda ÖSYS yerleştirmelerinde bir programa yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin bu karar uyarınca, yeni kazandığı programa kayıt hakkını kullanabilmesi için daha önce kayıtlı olduğu programdan kaydını sildirmiş olması gerekmektedir. Bu adayların ÖSYS tercih ve yerleştirme işlemleri sonuçlanmadan mevcut eğitime devam ettikleri programlardan kayıtlarını sildirmeleri gerekmemektedir.

27/07/2012 – //
Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı