Gök Gürültülü

112 Komuta Kontrol Merkezi’ne Ziyaret

13.10.2016

Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri Erenler ilçesinde bulunan Komuta Kontrol Merkezi’ni ziyaret etti.

Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Güncel Acil Sağlık Hizmetlerinin yapısı ve Ambulans çeşitleri konusunda bilgilendirilmek üzere Komuta Kontrol Merkezi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen çağrılar nasıl karşılanır, komuta Kontrol Merkezi’nden ambulanslar olay yerine nasıl yönlendirilir, çalışanlar ve çalışma saatleri,  nöbetler, merkezin nasıl çalıştığı, ambulans çeşitleri ve arazi ile obez-yoğun bakım ambulansları konusunda bilgi aldı.

13/10/2016 – MA