100 bin Gence Üniversiteli Olma Şansı

28.09.2011

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi, boş kalan yükseköğretim programlarına ek yerleştirme yapacak. Yaklaşık 100 bin kontenjan için başvurular 3-6 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM, 2011-2012 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan,  yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2011-ÖSYS sonuçlarına göre ek yerleştirme yapacak.

ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamaya göre; adaylar, ek yerleştirme tercihlerini, 3-6 Ekim 2011 tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapabilecek. 2011-ÖSYS merkezi ilk yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖSYS’de Başvuru Merkezi olarak görev yapabilecek.  Yapılan açıklamada başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacacağı belirtildi.

Adaylar, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3,00 TL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyecekler. Posta ile gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacak.

2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu 29 Eylül 2011 tarihinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Tercih işlemlerinin başlayacağı 3 Ekim 2011 tarihine kadar zorunlu hallerde kılavuzda değişiklik yapılabilecek. Adayların tercihlerini yapmadan önce 3 Ekim 2011 tarihinde ÖSYM’nin internet adresinden güncellenerek yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Ayrıntılı bilgi için: