Zaman Yönetimi Eğitimi Düzenlendi

Zaman Yönetimi Eğitimi Düzenlendi
01.07.2022
943
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü’nce üniversite personeline “Zaman Yönetimi” konulu eğitim verildi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayrakcı’nın verdiği eğitim Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Zaman kavramını içinde belli bir eylemin bulunduğu süre olarak tanımlayan Prof. Bayrakcı, “Eylem yoksa zaman da yoktur. Zaman kavramını gerçek, algılanan, biyolojik ve ekonomik zaman olarak dört başlıkta açıklanabilir.” ifadelerinde bulundu.

Prof. Dr. Mustafa Bayrakcı, zaman yönetimini Eisenhower matrisi, pomodro ve kanban teknikleri olarak üç başlıkta açıklayarak; “ Zaman yönetimini mümkün olduğunca etkin ve verimli bir biçimde kullanma ve denetleme sistemi olarak tanımlayabiliriz. Zamanı doğru yönetilemiyorsak hiçbir şeyi doğru yönetemeyiz. Zaman yönetimi daha çok çalışmak değildir. Zamanı daha etkin ve daha akıllıca kullanmamız gerekiyor.” dedi.

Zamanın etkin kullanımının önünde her türlü engeli zaman tuzağı olarak adlandıran Prof. Dr. Bayrakcı, kişinin kendisinden, işten ve örgütsel yapıdan kaynaklanan zaman tuzaklarını üç türde inceleyerek eğitimi sonlandırdı.


943 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.