Zaman ve Kriz Yönetimi Konuşuldu

Zaman ve Kriz Yönetimi Konuşuldu
27.10.2016
1.287
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından Hukuk Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak “Zaman ve Kriz Yönetimi” adlı seminer düzenlendi.

Zamanın nasıl yönetilmesi gerektiği ve zamanın önemi gibi konuların konuşulduğu etkinlik, Hukuk Fakültesi’nde yapıldı. SAÜ Kariyer ve Yetenek Koordinatörüğü’nden İbrahim Özger, etkinlikte yaptığı konuşmasında, zamanı “beklerken çok yavaş, korkarken ve kederliyken çok uzun, sevinçliyken çok kısa” olarak niteledi. Zamanın, acil ve önemli şeylerin ertelenmeden yapılmasıyla daha iyi yönetilebileceğine dikkat çeken İbrahim Özger, “Zamanı nasıl kullanacağınıza ve yöneteceğinize karar verin. İstemek başarmak için gereklidir ama bitirmek için başlamak gerekir” dedi.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) danışmanı Tuğba Demir ise etkinlikte ‘kriz yönetimi’ konusunu anlattı. Krizlerin iyi bir şekilde yönetilebilmesi için ilk önce krizin tanımlanması gerektiğini belirten Demir, kriz durumu ve sonrası yapılması gerekenlere dikkat çekti. Demir, “Kriz esnasında öncelikleri belirlemek, krizi çözmekte kolaylık sağlar. Kriz ile ilgili her bilgi toplanmalıdır. Kriz sonrasında egzersizler de çok önemlidir. Kendinize özel zamanlar yaratın. Sizden önemli bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

26/10/2016-HB


1.287 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.