Zaman (31.12.2012):Yaşlılarla İlgilenen Öğrenciye 260 Lira

31.12.2012

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ, öğrencilerinin sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla örnek bir çalışmaya imza attı. Sakarya Hayırsevenler Derneği ile işbirliği yapan üniversite, haftada 6 saat yaşlı ve engellilerle ilgilenen gençlere aylık 260 lira burs verme karan aldı. Bakıma muhtaç yaşlı ve engellilere yönelik sosyal duyarlılığın artırılması için çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Ali Seyyar, evde sosyal bakım hizmeti yürütmek isteyen öğrencilere dernek binasında eğitim verileceğini söyledi. Hem üniversite öğretim üyesi hem de dernek başkanı olan Seyyar, burs miktarının demek yönetim kumlunun son toplantısında karara bağlandığını kaydetti. Karara göre 2013 yılı için en az 15 öğrenciye 200 ile 260 lira arasında burs bağlanacak. Öğrenciler müracaattan nı 15-30 Ocak 2013 tarihleri arasında bizzat derneğe başvurarak yapacak. Akademisyenlerden oluşan burs komisyonu en uygun adayları seçecek. Burs ile ilgili bilgiler, wwvv. hayirsevenler. org vveb sitesinden de elde edilebilecek.

Zaman – 31.12.2012