Yurt Ücretleri Geri Ödenecek

Corona virüsü tedbirleri kapsamında üniversitelerde Bahar döneminde yüz yüze eğitimin yapılmayacağı kararı alındı. Bu süreçte SAÜ yurtlarında barınan öğrencilerin en merak ettiği konu ise öğrencilerden ücret alınıp alınmayacağı oldu.

Yurt Ücretleri Geri Ödenecek
28.03.2020

Sakarya Üniversitesi, 16 Mart tarihinde YÖK kararı ile eğitime 3 hafta ara verilmesinin ardından SAÜ’ye ait yurtlarda kalan öğrencilerin bu tarih itibariyle herhangi bir yurt ücreti ödemesi yapmayacağını kararlaştırmıştı. Bu süreçte eğitime Bahar döneminde ara verilirken, uygulama Bahar döneminin kalan süresini de kapsayacak şekilde genişletildi.

Hiçbir öğrenci mağdur edilmeyecek

Yapılan duyuruya göre ücretini peşin yatıran öğrencilerin ise bu tarihten itibaren gün hesaplaması yapılarak ödedikleri ücretler hesaplarına geri ödenecek. Barınma ücretini taksitli olarak yatırıp fazla ödemesi bulunan öğrenciler de aynı şekilde gün hesaplaması yapılarak ücretlerini geri alabilecekler.

Nasıl başvurulacak?

Öğrenciler barınma ücretinin iadesi için kendilerine yapılan duyurudaki dilekçe örneğini doldurarak imzalamaları, e-posta veya faks yoluyla yurt idaresine ulaştırmaları gerekiyor. Öğrenciler ayrıca konu ile ilgili tüm duyuruları “yurt.sakarya.edu.tr” adresinden takip edebilecek.

28-03-2020 / ST

3.860 kez görüntülendi.