Hafif Yağmur

Yurt Dışı Eğitim Fırsatları Konuşuldu

13.02.2019

Sakarya Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Kariyer Topluluğu tarafından “Yurt Dışı Eğitim Günü” başlıklı konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa İnsan Kaynakları ve Kariyer Topluluğunun kurucusu ve hikâye okuyucu Kaan Çivici, Learning House International Bölge Müdürü Marta Çolakoğlu, IFA FLY Genel Koordinatörü Duygu Keskin ve American Life Abroad Bölge Müdürü Yenal Cengiz katıldı.

Kaan Çivici, konferansta “İngilizce Nasıl Öğrenilmez” konulu bir sunum gerçekleştirdi. İngilizce konuşmanın öneminden bahseden Çivici, “Diğer insanların sizin hakkınızda ne düşündüğü ile ilgilenmediğiniz zaman, İngilizce konuşmaya başlayacaksınız” dedi. Dil öğrenmek için güçlü ve cesur olmak gerektiğini vurgulayan Çivici, İngilizce konuşmak için gerekli olan etkili konuşma yöntemlerini anlattı. İngilizce öğrenmenin çocukluk döneminden başladığını ve bu dönemde doğru eğitimin çok önemli olduğunu anlatan Çivici, İngilizce bilmenin bilişim çağında zorunlu olduğunu sözlerine ekledi.

Etkinliğin devamında Learning House International Bölge Müdürü Marta Çolakoğlu, IFA FLY Genel Koordinatörü Duygu Keskin ve American Life Abroad Bölge Müdürü Yenal Cengiz, yurtdışında eğitim ve kariyer fırsatları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Etkinliğin sonunda topluluk tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.

13-02-2019 / Kebire K. – Melek T.