Yoksunluğu Olana ‘Dükkan Senin!’

07.10.2019

Sakarya Üniversitesi 2 yıldır Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi sürdürüyor. Proje kapsamında açılan dükkandan, isteyen öğrenciler kıyafetten mutfak eşyalarına kadar bir çok şeyi ücretsiz bir şekilde temin edebiliyorlar.

Yeni yüz

‘Dükkan Senin’ mağazası, yapılan düzenlemelerin ardından yeni yüzüyle Merkez Kafeteryanın yanındaki binanın zemin katında hizmet vermeye devam ediyor. Paylaşım temelinde oluşturulan proje, üniversite akademisyenleri, görevlileri ve öğrencilerin gönüllülük esasına göre yürüyor.

Proje nasıl yürütülüyor?

Proje kapsamında kıyafetten mutfak eşyasına, oyuncaktan ev dekorasyonuna, kırtasiye ürünlerinden takılara kadar çok geniş alanda ihtiyaç fazlası ürünler, bağışçılar tarafından Dükkan Senin’e bırakılıyor. İhtiyaç veya yoksunluk durumunda bulunan öğrenciler ise herhangi bir görevlinin nezareti olmaksızın Dükkan Senin’e giderek, ihtiyacı olanı alabiliyor.

Gönüllüler

Proje tamamen gönüllülük esasına göre yürütüldüğü için bazı akademisyen, idari personel veya öğrenciler, kendilerinin veya çevresindekilerin kullanmadıkları eşyaları temizletip etiketlendirdikten sonra, Dükkan Senin’in raflarına yerleştiriyorlar.

“Amaç sadece ihtiyaç değil”

Proje gönüllülerinden Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Zeliha Köksal, projenin amacının paydaşları paylaşım temelinde buluşturmak olduğunu belirterek, “Buradan sadece ihtiyacı olanlar faydalanmıyor. Örneğin anlık olarak bir gömlek ya da bir pantolona ihtiyacı olan bir öğrenci, gelip kendisine uyan bir şeyi alabiliyor. Sonra ihtiyacı olmayan bir şeyi de buraya bırakabiliyor” diye konuştu.

2 yıldır dükkan açık!

Dükkan Senin’i ziyaret eden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, 2 yıldır devam eden projelerinin her geçen gün daha fazla ilgi gördüğünü belirterek, “Üniversitemizdeki çok sayıdaki sosyal projemizden biri olan Dükkan Senin projemizin başarı ile yürütülmesinde, gönüllü olarak görev yapan arkadaşlarımızın emekleri çok fazla. Kendilerini tebrik ediyoruz. Projenin başarılı bir şekilde devam etmesini umuyoruz” diye konuştu.

07-10-2019 / Mehmet Özberk-İzge Belma Yılmaz