Yerel Basında Bugün (25 Mayıs 2018)

Yerel Basında Bugün (25 Mayıs 2018)
25.05.2018
576
A+
A-

ADAPAZARI AKŞAM HABERLERİ

VALİ DEVREDE

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çıkardığı yönetmelik sonrasında beyaz et üreticileri ile entegre firmalar arasında sözleşme krizi yaşanmıştı. Krizin aşılması için devreye giren Vali İrfan Balkanlıoğlu, taraflarla makamında kritik bir görüşme gerçekleştirildi.

 

ADA POSTASI

ÜRETİM DURDU ZAM KAPIDA

Sakarya Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği, entegre tesisleri sözleşme imzalamayınca üretim yapmama kararı aldı. Üretimin durmasıyla Sakarya, Düzce, Bolu ve Kocaeli’nde üretim %80 azaldı.

 

BİZİM SAKARYA 

BEYAZ ETTE KRİZ BİTTİ!

Üretimi geçen ay durduran tavuk üreticileri, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun arabuluculuğuyla tavuk entegre firmalarıyla bir araya gelerek, anlaşmaya vardı. 16 günlük aranın ardından yeniden üretim kararı alındı.

 

SAKARYA HALK

ÜRETİME DEVAM

Kanatlı hayvan üretimindeki maliyetin artmasına karşılık kanatlı hayvan işleyen firmaların bu artışa gerekli müdahaleyi yapmaması nedeniyle geçen 9 Mayıs günü başlayan ‘Üretimi durdurma’ kararı sona erdi. Vali Balkanlıoğlu’nun başkanlığında bir araya gelen taraflar, prensipte anlaştı ve üretime devam kararı aldı.

 

SAKARYA YENİ HABER

BİZ DE İSTİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bazı illerde eski stat arazilerinin Millet Bahçesi’ne dönüştürüleceğini açıklamasının ardından gözler eski Sakarya Atatürk Stadı arazisine çevrildi. Sakaryalı, eski stadın yerine Millet Bahçesi kurulmasını istiyor.

 

SAKARYA YENİGÜN

AMA BİZİM HASTANE BİNASI YARIM KALDI!

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında yıllar önce yapımına başlanan ve temelinde yaşanan sorunlar nedeniyle inşaatı geciktikçe geciken Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi binası şimdi de yarım kaldı.

 

YENİ SAKARYA 

KRİZE VALİ EL KOYDU

Beyaz et sektörünün önde gelen firmasıyla sözleşme şartlarında anlaşamadıkları gerekçesiyle üretimi durduran beyaz et üreticileri ile firma yetkilileri, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun makamında bir araya geldi. Toplantıda olumlu kararlar alındı.

 
576 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.