Yerel Basında Bugün (24.05.2012)

24.05.2012

24.05.2012 Perşembe günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Sakarya Nehri 83 gün sonra Nermin’i geri verdi”

2 Mart tarihinde Sakarya Köprüsü’nden atlayarak intihap eden Mermin Korkmaz’ın cesedi balıkçılar tarafından bulundu.

ADAPOSTASI

3 sendikaya üye yüzlerce memur Yeni Camii önünde toplanarak memur zamlarını protesto etti

“Al zammını başına çal”

Sakarya ‘ da KESK, Memur-Sen ve Türk Kamu-Sen üyeleri hep birlikte zam için yürüdü. Hükümetin zammını protesto eden memurlar simit yiyerek yaşananları protesto etti.

ANADOLU

“Memurlar hükümeti uyardı”

Hükümet ile memur konfederasyonları arasında anlaşma sağlanamamasının ardından grev kararı alan memurlar, zam teklifini alanlara inerek protesto etti.

BİZİMSAKARYA

Üç sendika konfederasyonu hükümetin zam politikasına karşı greve gitti

“Ortak tepki”

KESK, Memur-Sen ve Türk Kamu-Sen üyeleri hep birlikte zam için yürüdü. Hükümetin zammını protesto etmek için greve giden memurlar hükümeti sloganlarla protesto etti.

SAKARYAHALK

“Memurlardan simitli grev”

Hükümetin önerdiği zam teklifini dile getiren memurlar bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. KESK ve Kamu-Sen’in birlikte hareket ettiği eylemlerde Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen üyeleri de iş bırakma eyleminde bulundu. Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenler yaşananları AKM önünde simit yiyerek protesto etti.

YENİGÜN

Açıklamayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor

“2. Üniversite müjdesi”

İlimizde 2. bir üniversite kurulması için yapılan kulislerin olumlu sonuç verdiği ve AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olaya olumlu baktığı belirtiliyor.

YENİHABER

Binlerce kamu çalışanı hükümeti protesto etmek için Atatürk Bulvarı ve Kent Meydanına çıktı

“Memurun sabrı taştı”

Hükümetin sadaka gibi zam teklifine isyan eden memurlar bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. KESK, Kamu-Sen ve Memur-Sen’e bağlı binlerce memur, hükümeti simit yiyerek ve halay çekerek protesto etti.

YENİSAKARYA

“Memur ayakta”

Hükümetin önerdiği yüzde 3,5 ‘lik zam önerisi, 1 günlük işi bırakma eylemi yapan KESK, Kamu-Sen ve Eğitim Bir Sen üyelerince protesto edildi.

24.05.2012 MA