Yerel Basında Bugün (21.04.2013)

21.04.2013

21.04.2013 Pazar günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Sapanca İlçesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında evleri istimlak olan kestanelik mahallesi sakinleri, ev bedellerini az bulunca eylem yaptı

“Bakanla görüşemediler yol kapatıp eylem yaptılar”

ADAPOSTASI

Başkan Toçoğlu Adapostası’na açıkladı

“Kongre Merkezi geliyor”

Büyükşehir Belediye Yeni Hizmet Binası’nın Donatım’da, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın bulunduğu alana inşa edileceğin belirten Başkan Toçoğlu bu alanda Sakarya’ya bin kişilik kültür ve kongre merkezi kazandıracaklarının müjdesini verdi.

BİZİMSAKARYA

Kentsel dönüşüm şartlarına isyan eden Romanlar sonunda yapacağını yaptı

“Bakan’ın yolunu kestiler”

Sapanca’da Kentsel Dönüşüm için kendilerine önerilen tutarlara itiraz eden Roman vatandaşlar, 2023 Hedef Yolunda Türkiye Markası Çalıştayı için Sapanca’ya gelen Bakan Zafer Çağlayan’ın yolunu kesti. Ancak Bakan başka yoldan Kocaeli’ne geçti

SAKARYAHALK

“Kaybedecek vaktimiz yok”

Gazetemize konuşan Başkan Toçoğlu, “Sakarya’nın kaybedecek vakti olmadığını iyi biliyor, çok daha fazla hizmet üretmek için çalışıyoruz. Hedefimiz, Sakarya’nın örnek gösterilen bir şehir olmasıdır” dedi.

YENİGÜN

Yılların ‘23 Nisan geleneği’ bu yıl sona erdi

“Çocuklara koltuk yok!”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle öğrenciler makamlara oturarak temsili olarak ilin yönetimi üstlenmeleri kaldırıldı. Öğrenciler koltuk yerine makamları ziyaret edecek.

YENİHABER

İŞKUR’un İş ve Meslek Danışmanlığı sertifika sınavına 9 bin 800 aday başvururken, başvurular sırasında izdiham yaşandı

“Sınav İzdihamı”

SAÜ İş ve meslek danışmanı adaylar için teorik ve uygulamalı sertifika sınavları başladı. Yazılı ve uygulamalı olarak yapılan sınavlara 9 bin 800 aday katılırken başvurular sırasında yaşanan izdiham ise dikkat çekti.

YENİSAKARYA

“Goodyear’da işten çıkarma”

Goodyear Fabrikası’nda çalışan 21 işçi, Avrupa’daki ekonomik kriz nedeniyle işten çıkarıldı. Lastik İş Şube Başkanı Suat Güzel, işten çıkarmaların önüne geçmek istediklerini belirtti

21.04.2013 – A.T