Yerel Basında Bugün (19.09.2012)

Yerel Basında Bugün (19.09.2012)
19.09.2012
400
A+
A-

19.09.2012 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Rektör Elmas 28 Şubat döneminde görevden atılanları geri çağırdı

“28 Şubat mağdurları üniversiteye dönüyor”

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas: ’28 Şubat sürecinde atılan 18 isme bizzat davet göndererek Sakarya Üniversitesi’ne davet ettik’.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Türk Hava Kurumu Sakarya Şubesi Başkanı Vacit Öktem’den sevindirici teklif ‘Başkan yer versin THK Koleji yapalım’

“THK’dan kolej müjdesi”

Yeni eğitim sistemi 4+4+4’e geçilmesi ile okul bina talepleri ortaya çıktı. Bir anda okul ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde uzun vadeli zamana ihtiyaç varken sevindirici ilk haber Türk Hava Kurumu’ndan geldi.

ADAPOSTASI

“Muhalefet topa tuttu”

Yerel seçimlere doğru partiler arası eleştirilerin dozu yükseldi. Muhalefet, üreticinin üzerinden iktidara göndermeler yaptı. MHP fındık üreticisine tazminat isterken, CHP ise; köylüye verilen sözlerin yerine getirilmediği iddiasında.

BİZİMSAKARYA

Sakarya’ya kurulması planlanan doğalgaz çevrim santralinin ısı adası oluşturacağını söyleyen Gümrükçüoğlu:

“ENKA bile fazla”

SAÜ Çevre Mühendisliği Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu, doğalgaz çevrim santrallerinin ısı adası oluşturduğuna vurgu yaparak. ‘Su buharı doğal denge ve tarım için tehdit. ENKA bile fazla’ dedi.

SAKARYAHALK

“SAÜ’den iade-i itibar”

28 Şubat 1997 Postmodern darbesinde üniversiteden uzaklaştırılan 18 öğretim görevlisi 15 yıl sonra davet geldi. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 28 Şubat döneminde görevden atılan 18 öğretim görevlisine bizzat davet göndererek , ‘Gelin istediğiniz kadroda göreve başlayın’ çağrısında bulundu.

YENİGÜN

KPSS için 4 bin 573 kişi, hafta sonu İstanbul’a gidecek

“Sakaryalı isyanda!”

ÖSYM’nin bu hafta sonu gerçekleştireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için ilimizde ki başvuru beklenenden çok olunca, 4 bin 573 kişinin sınav merkezi olarak İstanbul’daki okullar belirlendi. Sınav yerinin İstanbul olduğunu öğrenenler, bu duruma büyük tepki gösterdiler.

YENİHABER

75 milyonluk ceza APEK’e kaldı, devir Cuma günü

“Şeker verildi”

Şeker Fabrikası’nın alacaklı Bank Asya’ya devriyle ilgili prosedürler tamamlanabilirse devir imzaları Cuma günü atılacak. Şeker Kurumu’nun Şeker Fabrikası’na kestiği 75 milyonluk ceza APEK’e kalıyor.

YENİSAKARYA

“Fındıkçıya tazminat”

MHP Milletvekili Münir Kutluata, fındık üreticisinin bilinçli olarak çaresiz bırakıldığı öne sürdü ve bu nedenle tazminat ödenmesi gerektiğini savundu.

19.09.2012 MA

 
400 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.